[ŽT] Pavojinga žinia Lietuvai. Ką daro Baltarusija  ()

Baltarusijos specialiosios tarnybos bando suformuoti šnipų tinklą Lietuvoje.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Baltarusijos specialiosios tarnybos bando verbuoti Lietuvos piliečius, kad fiksuotų Lietuvos kariuomenės judėjimą ir informuotų apie tai baltarusius. Kaip sakė Lietuvos pasienio tarnybos vadovas Rustamas Liubajevas, taip nutinka lietuvių kelionėse į Baltarusiją metu.

Jis pažymėjo, kad pernai pavasarį Baltarusija įvedė bevizį režimą Lietuvos, Lenkijos ir Latvijos piliečiams. Per pirmąjį šių metų pusmetį šia galimybe pasinaudojo ir Baltarusijoje apsilankė apie 230 000 Lietuvos piliečių. Bet kai kuriuos iš jų ten bandė užverbuoti Baltarusijos specialiosios tarnybos.

„Turime informacijos, kad verbuojami Lietuvos piliečiai, Baltarusijos piliečiai, kurie vyksta į Lietuvą, jų prašoma padaryti tam tikras nuotraukas, fiksuoti karinių dalinių judėjimą, nufotografuoti tam tikrus objektus“, – sakė  Liubajevas.

 

Apie šį pavojų įspėja ir Lietuvos Valstybės apsaugos administracija. Jie pažymi, kad Baltarusijos slaptosios tarnybos pasienyje tikrina kompiuterius, telefonus ir paskyras socialiniuose tinkluose, po to, pasitelkę šantažą ir psichologinį spaudimą, spaudžia keliautojus bendradarbiauti.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(30)
(76)
(-46)

Komentarai ()