[ŽT] „Putinas ruošia stiprų smūgį Ukrainai.“ Kas gali nutikti rugpjūčio 23 ir 24 dienomis?  ()

Ukrainiečiai turėtų tikėtis didžiulių raketų ir dronų atakų rugpjūčio 23 ir 24 dienomis


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusai mėgsta savo nusikaltimus sieti su šventėmis. Pavyzdžiui, Ukrainos valstybės vėliavos diena (rugpjūčio 23 d.) ir Ukrainos nepriklausomybės diena (rugpjūčio 24 d.) - ukrainiečiai šiomis dienomis turėtų būti kuo atsargesni, teigia Ukrainos ginkluotųjų pajėgų rezervo pulkininkas Petro Černikas.

Rusija nedaro didelių pauzių, raketų ir dronų atakos yra gana reguliarios. Kartais dvi ar trys savaitės yra ramesnės, per jas rusai savo raketnešius grąžina į tvarkingą techninę būklę. Su jais jie turi didžiausių problemų, nes, deja, su raketomis problemų nėra.

Rusai per mėnesį pagamina nuo 80 iki 100 raketų - daugiausia „Ch-101“ ir „Kalibr“, bet ir tokių raketų kaip „Ch-31“, „Ch-35“ ir „Ch-59“. „Manau, kad taip bus ir toliau“, – nuviliančią prognozę pateikė Černikas. – „Jie nešoks aukščiau šio rodiklio, bet 100 raketų per mėnesį vis tiek yra daug“.

 

Be to, Černikas priminė, kad rusams patinka atakuoti per šventes, o Ukrainoje artėja Vėliavos diena ir Nepriklausomybės diena. Rusų užpuolikams tai - tarsi raudonas audeklas jaučiui. Jie niekada nepriims Ukrainos valstybingumo, pažymėjo Černikas, todėl šiomis dienomis ukrainiečiai turi tikėtis masiškesnių dronų ir raketų smūgių.

(6)
(26)
(-20)

Komentarai ()

Susijusios žymos: