Ždanovas pasakė tai, ko nedrįso niekas kitas. „Jokia pasaulio šalis nerizikuos mums padėti...“ (Video)  ()

Tik kai Baltieji rūmai oficialiai paskelbs, kad yra pasirengę aprūpinti Ukrainą tankais, šarvuočiais ar tokiais reikalingais lėktuvais, tada iniciatyvos imsis kiti sąjungininkai.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Teoriškai galime pirkti karinius lėktuvus iš kitų šalių, tačiau praktiškai to padaryti nepavyks, – sakė Olegas Ždanovas. Karo ekspertas pasakė tai, ko prieš jį niekas nedrįso pripažinti: sprendimą aprūpinti Ukrainą vienokiais ar kitokiais ginklais ir įranga priima JAV.

Ar Ukraina gali nusipirkti orlaivių iš Vakarų partnerių, savo analitiniame vaizdo įraše „YouTube“ pasakojo Olegas Ždanovas.

Tik kai Baltieji rūmai oficialiai paskelbs, kad yra pasirengę aprūpinti Ukrainą tankais, šarvuočiais ar tokiais reikalingais lėktuvais, tada iniciatyvos imsis kiti mūsų sąjungininkai. Kol JAV neduos galutinio pritarimo aviacijai, nė viena Vakarų šalis nedrįs mums parduoti lėktuvų už jokius pinigus.

Ukrainos ginkluotųjų pajėgų atsargos karininkas kalbėjo apie sunkumus įsigyjant karinius orlaivius: „Situacija tokia: jei JAV atsisakė mums perduoti orlaivius, patikėkite manimi, jokia pasaulio šalis nerizikuos mums perduoti lėktuvus. Deja, Valstybių politikoje ginklų pardavimo atžvilgiu lemiamas veiksnys yra Jungtinės Valstijos.“

Dar Olegas Ždanovas pridūrė: „Visiškai gali būti, kad dėl šio sprendimo buvo susitarta su kitomis šalimis, kad JAV aptarė šią situaciją ir atitinkamai niekas neduos mums lėktuvų. Prisiminkite, karo pradžioje buvo pasiūlymas iš Švedijos dėl „Phantom“ lėktuvų, buvo pasiūlymų dėl europietiškų lėktuvų, bet paskui - visiška tyla. Visi laukė Baltųjų rūmų reakcijos, o Baltieji rūmai kolkas tyli.“

 

„Niekas mums neparduos aviacijos, jei JAV nenorės mums perduoti savo lėktuvų. Tai tokia tarptautinė politika, taip ji organizuojama, taip ji vykdoma, taip viskas vyksta.“, – patikino karo ekspertas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(48)
(33)
(15)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()

Susijusios žymos: