[ŽT] Rusija imasi veiksmų. Ukrainoje skelbiama skubi evakuacija  ()

Priešas gali vėl veržtis prie Charkivo – Kupjansko rajone paskelbta skubi evakuacija.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Atitinkamas įsakymas pasirodė „Kupyanskaya OVA“ „Facebook“ puslapyje. Iš viso į sąrašą kol kas įtrauktos 37 Charkivo srities gyvenvietės: tai ir Kupjansko-Vuzlovio (kairysis Oskolo upės krantas), kur yra svarbiausia geležinkelio mazgas.

Be to, buvo paskelbta priverstinė evakuacija Kupjansko Zaoskolje miesto, taip pat esančio kairiajame Oskolo upės krante, ir daugelio kitų kaimų ir miestelių, kuriuos Rusijos kariuomenė nuolat apšaudo artilerija, gyventojams.

Yra žinoma, kad Kupjanską Ukrainos kariuomenė išlaisvino 2022 metų rugsėjį, po to rusai jį nuolat apšaudo, ypač kenčia kairiojo kranto dalis: Vuzlovio, Kupjansko Sortirovočnyj stotis ir kitos vietovės bei gyvenvietės. Verta paminėti, kad daugelis šios Charkivo srities gyventojų rudenį buvo evakuoti, jiems suteiktas laikinas būstas regiono centre ar jo priemiesčiuose.

 

Nepaisant nuolatinio apšaudymo, prie Oskolo upės esančiose gyvenvietėse vis dar buvo likę žmonių. Situacija Limano-Kupjansko kryptimi pastarosiomis dienomis paaštrėjo, rizika iš ten neišvykusių piliečių gyvybėms gerokai išaugo.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(6)
(18)
(-12)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()

Susijusios žymos: