Geros naujienos. CNN žurnalistai savaitę prabuvo fronte. Skelbiama, ką pamatė  ()

Ukrainos ginkluotosios pajėgos, kovojančios su Putino armija Zaporižios kryptimi, išmoko nenuvertinti priešo.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Pastaruoju metu Ukrainos gynėjai vis dažniau kalba, kad priešas išmoko naudotis atakos bepiločiais orlaiviais ir dabar labai dažnai juos panaudoja prieš Ukrainos ginkluotąsias pajėgas, nors net karo pradžioje jie net nemokėjo su jais elgtis.

Nuo naujųjų metų Ukrainos gynėjai, vykdantys kontrpuolimą pietų Ukrainoje, mokosi nenuvertinti V. Putino armijos. CNN žurnalistai lankėsi fronto linijoje ir paskelbė ką pamatė.

Pastarosiomis savaitėmis viena „karščiausių“ vietų Ukrainos pietuose yra Rabotino kaimas (Tokmackio rajonas, Zaporižios sritis). Kiekvieną dieną vyksta baterijų kova.

Nuo 2022 m. lapkričio mėn. priešas gerai sustiprino gynybą šiame fronto sektoriuje, tikėdamasis Ukrainos ginkluotųjų pajėgų kontrpuolimo. Tai prasidėjo birželio 4 d., o po dviejų mėnesių Vakarai pradėjo kalbėti, kad Ukrainos gynėjai per lėtai juda šiame fronto sektoriuje.

Tačiau Ukrainos gynėjai su tokia nuomone nesutinka. Tankistas Vitalijus iš 15-ojo Novosibirsko valstybinio universiteto pulko pabrėžė, kad yra sėkmės. Kartais ji aiškiai matomi Ukrainos žemėlapyje, kartais ne. Viskas priklauso nuo įtvirtinimo linijos. Užpuolikai daug laiko praleido kurdami daugiau nei vieną gynybos liniją pietų Ukrainoje. Iš pradžių pagrindinė Ukrainos ginkluotųjų pajėgų problema buvo priešo nuvertinimas. Tačiau dabar Ukrainos gynėjai pradeda jo atsikratyti.

 

Amerikiečių žurnalistai priešakinėse linijose praleido jau savaitę ir pastebėjo apčiuopiamą Ukrainos gynėjų kovinės dvasios pagerėjimą, nes jie pamažu, žingsnis po žingsnio, metras po metro išlaisvina Ukrainos žemę.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(45)
(0)
(45)

Komentarai ()