„Priešas mus aplenkė!“ Masiškai rašo visi Z-kanalai. Kas nutiko Urožainėje  ()

Rusijos kariuomenė patyrė didelių nuostolių.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2023-08-14 „Priešas mus aplenkė!“ Masiškai rašo visi Z-kanalai. Kas nutiko Urožainėje  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Manoma, kad Urožainės kaimas (Vremevskio atbraila, Pietų frontas) grįžo į Ukrainos gynybos pajėgų kontrolę. Jau rugpjūčio 13-osios naktį apie tai masiškai pradėjo rašyti Kremliaus Z-kanalai.

Ukrainos pusė informacijos patvirtinti neskuba, skelbia Dialog.UA.

Jau rugpjūčio 12-osios vakarą Rusijos ginkluotųjų pajėgų bataliono „Vostok“, laikančio Rusijos frontą šiame sektoriuje, kanale pasirodė įrašas su tokiu teiginiu: „Priešas mus aplenkė – mes prarandame Urožainę“. Užpuolikai pranešė apie gynybos „nesėkmę“, dėl kurios grupė turėjo pasitraukti.

Po poros valandų Rusijos kariškis Jegoras Guzenko su šaukiniu „Tryliktasis“ parašė, kad kaimą išlaisvino Ukrainos kariuomenė.

„Urožainė buvo sėkmingai pra***a (pamesta - red.), kaip ir Staromajorskas. Na, apskritai, to buvo galima ir tikėtis, užtat 58-osios armijos vadas generolas Popovas buvo pašalintas iš pareigų ir ištremtas į Siriją“, – rašė okupantas.

 

Jis įnirtingai puolė Kremliaus propagandą, kuri melavo apie tikrąją padėtį šiame fronto sektoriuje. Guzenko taip pat patvirtino, kad per nesėkmingus bandymus išsaugoti Staromajorską ir Urožainę, Rusijos kariuomenė patyrė didelių nuostolių.

Pažymėtina, kad, anot ekspertų, Urožainė turi strateginę reikšmę Rusijos gynyboje Pietų fronte. Šis ruožas yra vienas perspektyviausių Ukrainos ginkluotųjų pajėgų kontrpuolimo, per kurį gali įvykti pagrindinis proveržis.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(36)
(0)
(36)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()

Susijusios žymos: