„Jie ne iš Irano.“ Netikėta žinia. Analitikai skelbia, kas smogia Ukrainai  (5)

Nepriklausoma britų tyrimų grupė „Conflict Armament Research“ ištyrė dviejų iš Rusijos paleistų bepiločių orlaivių nuolaužas, kurios liepos mėnesį buvo rastos Kyjive.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Prietaisai buvo panašūs į Irano bepiločius lėktuvus „Shahed-136“, tačiau turėjo elektroninius modulius, primenančius Rusijos žvalgybinių dronų.

Tyrėjai tvirtina, kad vienkartiniai dronai, vadinami „Geran-2“, yra rusiška Irano dronų versija.

Ataskaitoje teigiama, kad „Geran-2“ yra pagaminti iš kitokių medžiagų nei „Shahed“ ir buvo pritaikyti „geriau patenkinti Rusijos poreikius“.

Karinio jūrų laivyno analizės centro Rusijos karinių bepiločių orlaivių ekspertas Samuelis Bendetas teigė, kad analitikai norėjo išsiaiškinti, ar Rusijos Federacija galėtų sukurti savo Irano bepiločių orlaivių versijas.

„Tai rodo, kad rusai bando sukonstruoti tokį galingą droną, kaip originalus „Shahed“, kuris galėtų būti gaminamas masiškai. Galutinis jų tikslas yra išlaikyti galią, didinant efektyvumą ir  mažinant sąnaudas“, - sakė jis.

Prasidėjus plataus masto Rusijos invazijai į Ukrainą, Vakarų šalys įvedė griežtas sankcijas, siekdamos apriboti šalies agresorės prieigą prie užsienyje pagamintų technologijų, primena leidinys. Tačiau Rusijos Federacija ir toliau ieško būdų, kaip įsigyti daugybę jai reikalingų karinių prekių.

 

„Mūsų išvados taip pat kelia klausimų dėl eksporto kontrolės ir apsaugos nuo nuotėkio priemonių, nes matome, kad daugelis mūsų rastų komponentų buvo pagaminti po 2022 m. vasario mėn. Taigi, jei RF ir toliau galės juos gauti, akivaizdu, kad yra problema“, – sakė Damienas Spleeters‘as, kuris vadovavo tyrimui.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(6)
(21)
(-15)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai (5)

Susijusios žymos: