Z-kanalas skelbia apie netikėtą Ukrainos puolimą. Kas vyksta prie Dniepro  ()

Rusai skambina pavojaus varpais, pranešdami apie didėjantį Ukrainos ginkluotųjų pajėgų aktyvumą.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2023-08-14 Z-kanalas skelbia apie netikėtą Ukrainos puolimą. Kas vyksta prie Dniepro  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusijos karo propagandistai praneša apie didėjančią problemą kairiajame krante Chersono apskrityje, kur Ukrainos kariuomenės daliniai forsavo Dnieprą ir sukūrė iš karto kelis priešakinius forpostus.

Rusijos Z-karo korespondentas Jurijus Kotenokas praneša, kad didele problema rusams tapo nusekęs Dniepras, per kurį Ukrainos ginkluotosios pajėgos nuolat perkelia motorizuotuosius pėstininkų dalinius, nuolat manevruoja palei upę ir su diversinėmis bei žvalgybinėmis grupėmis bando patekti į Rusijos ginkluotųjų pajėgų užnugarį.

Savo „Telegram“ kanale jis pažymi, kad Ukrainos ginkluotosios pajėgos, plėsdamos ir laikydamos keletą priešakinių pozicijų, kelia rusams rimtų problemų.

Taigi Kachovkos užtvankos susprogdinimas rusams turėjo rimtų pasekmių. Pirmajame Ukrainos kontrpuolimo etape okupantai buvo įsitikinę, kad Ukrainos ginkluotosios pajėgos nesugebės forsuoti Dniepro, todėl galėjo perkelti savo grupuotę į Zaporižios frontą. Tačiau po 2 mėnesių dumblėtos vietos išdžiūvo, o vanduo tiesiog nuplovė pirmąją rusų gynybos liniją kartu su minomis, kuo dabar aktyviai naudojasi Ukrainos ginkluotosios pajėgos.

 

Savo ruožtu vietoje patyrusių oro desantininkų čia likę mobilizuoti kariai nepajėgia rimčiau pasipriešinti Ukrainos ginkluotosioms pajėgoms.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(64)
(1)
(63)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()

Susijusios žymos: