„Kol Putinas valdžioje...“ Ką sako rusai apie rublio žlugimą (Video)  ()

Rusijos rublis ir toliau krenta – neseniai jis pasiekė ribą 100 rublių už dolerį.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusijos rublis ir toliau krenta – neseniai jis pasiekė ribą 100 rublių už dolerį.

Centrinėje universalinėje parduotuvėje ir kitose parduotuvėse maskviečių nuspręsta pasiteirauti, kaip jie reaguoja į nacionalinės valiutos žlugimą – ir atsakymai „nužudė“. Maskviečių reakcija į rublio kritimą buvo parodyta laidoje „Chodorkovskij Live“. Viena moteris pareiškė, kad iš esamos padėties ji tik išlošė.

„Turiu dėvėtų drabužių parduotuvę, dėl tokios susiklosčiusios situacijos gavau gerą pelną. Gaila, kad kai kurie stabilūs prekės ženklai užsidarė, kad moteris, dirbanti visą savaitę negali savęs pamaloninti laisvą dieną - eiti į kažkokį butiką ir ką nors nusipirkti. Labai liūdna. Automobilių pramonė apskritai yra košmaras. Bet kita vertus, yra ir teigiama pusė - Kinija dabar aktyviai vysto savo automobilių pramonę, o kol Europa traiškys savo kiaušinius, Kinija tiesiog sutriuškins visus ir taps supervalstybe. Nes kai kažkas žaidžia politinius žaidimus, Kinija tiesiog gamina. Tai turi savų privalumų“, – pasakojo Centrinėje universalinėje parduotuvėje žurnalistų pakalbinta komiso parduotuvės savininkė.

Kita kalbinta moteris (apklausa atlikta įprastoje parduotuvėje) teigė nesekanti dolerio ir euro kurso. Anot jos, tai neturi prasmės, nes sunku kur nors nuvykti. „Nėra planų taupyti eurams pirkti, nėra galimybių“, – pridūrė ji.

Mergina, į kurią bakalėjos parduotuvėje kreipėsi žurnalistai, atsakė, kad seka kursą, tačiau „taip pat nemato tame prasmės“. O kainų kilimą ji pakomentavo fraze, kad „jos visada augo“.

 

Maskvos centrinėje universalinėje parduotuvėje kalbintas vyras sakė, kad „šiandien išleido du šimtus tūkstančių“ ir nepajuto valiutos kurso augimo.

„Jei lygini kainas prieš porą savaičių ir dabar, tai nėra (skirtumo). Taip, ir mūsų uždarbis yra „doleriais“, tad kuo brangesni, tuo geriau“, – pabrėžė jis.

Dar vienas vyras manė, kad doleris dabar vertas „dešimties tūkstančių rublių“. Komentuodamas situaciją, jis pažymėjo, kad „normaliems žmonėms – tai normalu“.

„Bardakas. Kas vyksta? Bardakas vyksta. Aš neturiu tam paaiškinimo, aš nežinau. Tai tiesiog labai didelis doleris ir tai iššūkis žmonėms, kurie nori keliauti. Aš apskritai gyvenu nuostabų gyvenimą, bet yra įvairių žmonių“, – pasakojo viena iš Centrinės universalinės parduotuvės lankytojų.

 

Dar vienas vyras, paprašytas pakomentuoti valiutos kurso situaciją, sakė, kad svarbiausia, kad Putinas gyventų ilgai:

„Sąžiningai sakau, aš neseku dolerio kurso, man jo nereikia. Man reikia Rusijos rublio, viskas gerai. Kainos, žinoma, pakilo, nieko negalima padaryti. Svarbiausia, kad Vladimiras Vladimirovičius (Putinas) gyventų ilgai ir laimingai. Ir Aleksandras Grigorjevičius (Lukašenka), nes mes iš Baltarusijos“, – savo požiūrį paaiškino jis.

Tuo pačiu metu šalia stovėjęs vyras pridūrė, kad „kol V. Putinas valdžioje, viskas bus ok“.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(5)
(20)
(-15)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()

Susijusios žymos: