Stipri žinia. „Joseph Schulte“ pralaužė Rusijos blokadą  ()

Laive yra daugiau nei 30 000 tonų krovinių (2 114 konteinerių), dauguma jų su maistu.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2023-08-17 Stipri žinia. „Joseph Schulte“ pralaužė Rusijos blokadą  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Pirmasis laivas pasinaudojo laikinuoju koridoriumi prekybiniams laivams iš Bolšaja Odesos uostų ir paliko Odesos uostą. Nuo 2022 metų vasario 23 dienos Odesos uoste stovintis konteinerinis laivas JOSEPH SCHULTE (Honkongo vėliava) paliko Voroncovskio švyturį ir plaukia į Bosforo sąsiaurį, pranešė infrastruktūros ministras Aleksandras Kubrakovas.

Laive yra daugiau nei 30 000 tonų krovinių (2 114 konteinerių), dauguma jų su maistu.

Ministras pabrėžė, kad šiuo koridoriumi pirmiausia bus evakuojami laivai, kurie buvo Ukrainos Čornomorsko, Odesos ir Južno uostuose tuo metu, kai Rusija visapusiškai įsiveržė į Ukrainą.

Kubrakovas patikslino, kad laikinieji civilinių laivų judėjimo maršrutai į Ukrainos Juodosios jūros uostus ir iš jų pradėjo veikti nuo rugpjūčio 8 d.

Anot jo, Ukraina šį maršrutą pasiūlė kreipdamasi į Tarptautinę jūrų organizaciją (IMO). TJO taryba pripažįsta Ukrainos tarptautinę teisę į nemokamą komercinę laivybą ir ragina Rusiją sustabdyti bet kokią grėsmę ir laikytis tarptautinių konvencijų.

 

Paskutinį kartą pagal „grūdų susitarimą“ laivas iš Odesos uosto išplaukė liepos 16 dieną.

„Žlugus „grūdų susitarimui“, Rusijos Federacija ėmėsi sisteminių oro atakų prieš uostų infrastruktūrą, kad sustabdytų Ukrainos žemės ūkio produktų eksportą. Tuo pat metu Juodojoje jūroje vyksta informacinės spekuliacijos ir bandymai provokuoti laivų į Ukrainos uostus“, – pabrėžė ministerijos vadovas.

 

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(51)
(3)
(48)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()

Susijusios žymos: