Šokiruojantis Lukašenkos pareiškimas. „Šios valstybės nebeliks“  (1)

Diktatorius teigė, kad vadinamosios „SVO“ Rusijos Federacijoje tikslai iš esmės jau pasiekti, nes būsimoji Ukraina „niekada nebus tokia agresyvi ir provakarietiška“.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2023-08-19 Šokiruojantis Lukašenkos pareiškimas. „Šios valstybės nebeliks“  (1)

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusijos ir Baltarusijos valstybinė žiniasklaida skelbia diktatoriaus Aleksandro Lukašenkos pareiškimus iš jo interviu su Ukrainos prorusiška propagandiste Diana Pančenko.

Pokalbio metu jis visų pirma prisipažino, kad kai kurios Rusijos kariuomenės dalys 2022 metų vasarį įsiveržė į Ukrainą iš Baltarusijos teritorijos.

„Taip, kai kurie [RF ginkluotųjų pajėgų] daliniai kirto Ukrainos sieną iš Baltarusijos teritorijos. Kodėl Rusijos kariai kirto sieną tarp Baltarusijos ir Ukrainos Černobylio srityje – paklauskite Zelenskio“, – sakė jis.

A. Lukašenka teigė, kad Ukraina tariamai gali prarasti visas savo teritorijas, jei ir toliau vykdys karines operacijas, siekdama išvaduoti ją iš Rusijos Federacijos. Jo fantazijose Rusija galės užgrobti visą Ukrainos pietų sritį, o Lenkija esą užvaldys vakarinius regionus.

„Ir nebus tokios valstybės kaip Ukraina“, – sakė A. Lukašenka.

Diktatorius teigė, kad vadinamosios „SVO“ Rusijos Federacijoje tikslai iš esmės jau pasiekti, nes būsimoji Ukraina „niekada nebus tokia agresyvi ir provakarietiška“.

Jis taip pat papasakojo, kokiomis sąlygomis Baltarusija stos į karą.

„Jei jūs, ukrainiečiai, neperžengsite mūsų sienos, mes niekada nedalyvausime šiame kare. Šiame karštame kare. Bet mes visada padėsime Rusijai – tai yra mūsų sąjungininkė. Jūs žinote, kad kovinis koordinavimas, mokymai, amunicija, ginklai – jums padeda 55 šalys. Ir tik Baltarusija taip atvirai padeda Rusijai“, – kalbėjo diktatorius.

 

Dar jis pareiškė, kad Baltarusija turėtų dalyvauti taikos derybose tarp Rusijos ir Ukrainos.

„Mes ribojamės su Ukraina, iš tikrųjų esame „bendraagresoriai“, kaip įprasta sakyti pas jus (Ukrainoje) ir Vakaruose. Natūralu, kad mūsų interesai yra, ir mūsų pozicija turi būti išgirsta. Todėl aš taip ir darau. Baltarusija turėtų būti įtraukta į derybų procesą“, – pridūrė A. Lukašenka.

 

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(2)
(26)
(-24)

Komentarai (1)