Šokiruojanti žinia. Vakarai prarado trilijonus. Rusija tapo turtingesnė 600 mlrd. dolerių  (3)

Nepaisant sankcijų ir karinės invazijos į Ukrainą, bendras Rusijos turtas pernai padidėjo.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Nepaisant sankcijų ir karinės invazijos į Ukrainą, bendras Rusijos turtas pernai padidėjo 600 mlrd. dolerių. Tai teigiama Šveicarijos banko „Global Wealth Report“ metinėje ataskaitoje, praneša „Business Insider“.

Remiantis ataskaita, 2022 m. Rusijos milijonierių skaičius taip pat išaugo maždaug 56 000 iki 408 000, o itin dideles pajamas gaunančių žmonių, kurių turtas viršija 50 milijonų dolerių, skaičius šoktelėjo iki 4500 žmonių.

Tuo pačiu metu JAV prarado daugiau turto nei bet kuri kita šalis – prarado 5,9 trilijonus dolerių, o Šiaurės Amerika ir Europa kartu nuskurdo 10,9 trilijono dolerių, teigia UBS.

Pasak banko, iki 2022 m. pabaigos Amerikos milijonierių buvo 1 milijonu mažiau, nors JAV vis dar sudaro daugiau nei 50% pasaulio superturtuolių.

„UBS pripažįsta, kad „turto tendencijas Rusijoje šiuo metu sunku nustatyti“, tačiau išskyrė ją kaip vieną iš nedaugelio šalių, kuri 2022 m. praturtėjo. Kylančios naftos kainos gali būti viena iš gerovės augimo varomųjų jėgų, o žaliavų eksportas yra pagrindinis Rusijos ekonomikos variklis“, – rašoma straipsnyje.

 

2022 metais Meksika, Indija ir Brazilija taip pat gerokai praturtėjo, o daugiausiai prarado JAV, Japonija, Kinija, Kanada ir Australija, teigiama UBS pranešime.

 

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(7)
(35)
(-28)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai (3)

Susijusios žymos: