Būtų nušluoti nuo žemės paviršiaus. Skelbiama, kas lauktų „Wagner“ samdinių  ()

Žurnalistų teigimu, „Wagner“ „prekės ženklas“ išlieka stiprus, tačiau iš samdinių buvo atimta tinkama prieiga prie karinės technikos, amunicijos, oro paramos ir kitų karui reikalingų išteklių.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2023-08-18 Būtų nušluoti nuo žemės paviršiaus. Skelbiama, kas lauktų „Wagner“ samdinių  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Jei „Wagner“ samdiniai įsiveržs į Lenkiją iš Baltarusijos, juos iškart nugalės lenkų kariai. Buvęs JAV armijos Europoje vadas Benas Hodgesas tai sakė „Newsweek“.

Žurnalistų teigimu, Hodgeso vertinimui iš esmės pritaria ir kiti Vakarų analitikai. Pavyzdžiui, George'as Barrosas iš Amerikos karo studijų instituto mano, kad „vagneriečiai“ neturi sunkios karinės technikos visavertei invazijai. Taip, jie atidavė ją Rusijos gynybos ministerijai.

„Nėra įrodymų, kad jie turi lauko artilerijos, pėstininkų kovos mašinų, pagrindinių kovos tankų ar kitos įrangos, kurios jiems prireiktų rimtai atakuoti kaimyninės valstybės ginkluotąsias pajėgas“, – aiškino jis.

Žurnalistų teigimu, „Wagner“ „prekės ženklas“ išlieka stiprus, tačiau iš samdinių buvo atimta tinkama prieiga prie karinės technikos, amunicijos, oro paramos ir kitų karui reikalingų išteklių. Dabar tai nėra ta kovinė jėga, kuri vadovavo Rusijos pajėgų puolimui Donbase 2023 m. pradžioje.

 

„2022 m. Rusijos armijai nepavyko užimti Kijevo su 30 000 karių. 4000 izoliuotų „Wagner“ samdinių nekelia rimtos grėsmės niekam šalia Baltarusijos, ar tai būtų Lenkija, Lietuva ar Ukraina“, – sakė jis.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(15)
(2)
(13)

Komentarai ()