[ŽT] Netikėta žinia. Vakarų dronai neįveikia Rusijos gynybos  (2)

Ukrainos bepiločiai orlaiviai sukėlė tikrą proveržį.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ukrainos ginkluotųjų pajėgų rezervo pulkininkas, karo lakūnas-instruktorius Romanas Svitanas teigia, kad Ukrainai reikia smogti į Rusijos teritoriją, t. y. sunaikinti priešo logistiką jos teritorijoje. Reikia patekti į Rusijos gamyklas, kuriose gaminamos raketos ir bepiločiai lėktuvai. Tai žingsnis, kurį jau įgyvendina Gynybos ministerijos žvalgyba ir Ukrainos saugumo tarnyba. Jos gamina antžeminius ir oro bepiločius orlaivius, tačiau kol kas nepakankamais kiekiais.

Romano Svitano interviu su Igoriu Gavriščaku galite peržiūrėti „YouTube“ platformoje „24 kanale“.

Kaip paaiškino analitikas, yra vienas dalykas, susijęs su dronų kaina ir skaičiumi. Vakarų partneriai turi labai aukštos kokybės dronus, kurie atlieka daugybę užduočių, tačiau jie yra labai brangūs, o Ukrainai reikia pigių dronų dideliais kiekiais. Esmė ta, kad prasiskverbti į priešo priešlėktuvinės gynybos sistemą galima tik kiekio sąskaita, t. y. įveikiant vadinamąjį priešlėktuvinės gynybos sistemos prisotinimo faktorių. Kiekviena oro gynybos sistema turi ribinį taikinių, kuriuos gali perimti, skaičių, aiškino R. Svitanas.

 

„Mūsų partneriai jau dabar su tuo sutinka, tai reiškia, kad jie gamins pigesnius, galbūt supaprastintus bepiločius orlaivius, kad galėtų mums perduoti didelį jų skaičių“, - sakė karinis ekspertas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(76)
(12)
(64)

Komentarai (2)