[ŽT] Rusai eina iš proto. Skelbiama „ultrateroristinė“ valstybė  ()

Rusija iš tikrųjų planuoja ilgam pasilikti okupuotose Ukrainos teritorijose. Vietiniai gyventojai, žinoma, nėra tuo patenkinti, bet Rusija ketina pasirūpinti ateinančios kartos nuotaikomis.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Pirmasis Putino štabo viršininko pavaduotojas Sergejus Kirijenka rugpjūčio 15 d. atvyko į Donecką aplankyti mokyklų ir išbandyti jų integraciją į Rusijos švietimo sistemą. Zaporižios srityje okupacinė administracija gavo nurodymus iš Rusijos įvesti naujus švietimo įstaigų akreditavimo standartus.

Įdomu ir tai, kad nuo 2023 metų rugsėjo 1 dienos mokyklos okupuotose Ukrainos teritorijose ir Rusijoje gaus naują „istorijos“ vadovėlį. Jame, aišku, labai giriama vadinamoji „specoperacija“, o Ukraina absurdiškai apibūdinama kaip „ultrateroristinė“ valstybė.

Okupuotose Ukrainos teritorijose jau dirba ir rusų žurnalistai, kuriamos vietinės prorusiškos žiniasklaidos priemonės. Per mokyklas bus paveikti vaikai, per žiniasklaidą - suaugę.

 

„Rusijos tikslas yra sukurti prokremlišką informacinę erdvę okupuotose teritorijose, kad būtų sumenkinta ukrainiečių tautinė tapatybė“, – pabrėžė britų žvalgyba.

(3)
(29)
(-26)

Komentarai ()

Susijusios žymos: