Suvarė į miltus. Skamba internetas, ką Borrellis vos 1 sakiniu pasakė apie Rusiją  (1)

Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas, nusprendęs pradėti plataus masto invaziją į Ukrainą, „klydo beveik dėl visko“.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2023-08-21 Suvarė į miltus. Skamba internetas, ką Borrellis vos 1 sakiniu pasakė apie Rusiją  (1)

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

ES užsienio politikos vadovas Josepas Borrellis mano, kad Rusijai nepavyks laimėti kare prieš Ukrainą ir ji neturi tokio svorio pasaulyje kaip Kinija. Borrellis tai pasakė interviu Ispanijos laikraščiui „El Pais“, skelbia „Evropejskaja pravda“.

Aukščiausias ES diplomatas pažymėjo, kad Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas, nusprendęs pradėti plataus masto invaziją į Ukrainą, „klydo beveik dėl visko“ – ypač dėl gebėjimo kontroliuoti ES šalis dėl energetinės priklausomybės.

„Putinas ketina paaukoti savo žmones ir kariuomenę dėl savo asmeninio ir politinio išlikimo, todėl taip sunku derėtis dėl taikos“, – sakė jis.

Kartu Borrellis teigiamai įvertino naujausias derybas dėl Ukrainos „taikos formulės“ Saudo Arabijoje, atkreipdamas dėmesį į Kinijos dalyvavimą jose.

„Nors Kinija niekada tiesiogiai nepasakys, kad mažina savo paramą Rusijai ar prisideda prie aiškaus jos pralaimėjimo, Pekinas visiškai nesidžiaugia esama situacija. Bent jau kalbant apie branduolinius ginklus“, – aiškino Europos pareigūnas.

 

Komentuodamas ES politiką Kinijos atžvilgiu ir jos keliamus iššūkius, Borrellis teigė, kad Pekino ir Maskvos lyginti neįmanoma.

„Visų pirma, Kinija nėra Rusija. Kinija yra tikras geopolitinis veikėjas, o Rusija yra ekonomikos nykštukas, kaip degalinė, kurios savininkas turi atominę bombą“, - pažymėjo Borrellis, perfrazuodamas garsųjį JAV senatoriaus Johno McCaino posakį.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(315)
(8)
(307)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai (1)

Susijusios žymos: