„Jis pareikalavo taikos su Ukraina.“ Ką padarė vienas turtingiausių Rusijos žmonių. Galinga Kremliaus reakcija  ()

Kremlius nusprendė atimti įmonę iš nepaklusnaus turtingiausio ruso.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusijos valdžios institucijos nusprendė nacionalizuoti ir atimti vieną iš Rusijos oligarcho Andrejaus Melničenkos, turtingiausio pagal žurnalą „Forbes“, struktūrų. Vienas pagrindinių jo aktyvų yra registruotas Europoje tuo metu, kai Vladimiras Putinas nuolat reikalauja, kad įmonės grąžintų turtą į Rusiją.

2022 m. kovo mėn. po to, kai Europos Sąjunga jam pritaikė sankcijas, A. Melničenka agentūrai „Reuters“ sakė: „Įvykiai Ukrainoje išties tragiški. Mums skubiai reikia taikos.“

Rusijos generalinė prokuratūra pateikė ieškinį dėl „Sibiro energetikos kompanijos“ (SIBECO) akcijų grąžinimo valstybei, teigdama, kad Melničenka ir jo struktūros įsigijo šį turtą pažeisdamos „antikorupcinius teisės aktus“. Melničenka įsigijo bendrovę iš verslininko Abyzovo (2012-2018 m. ėjusio atviros vyriausybės ministro pareigas), kuris nuo 2019 m. yra ikiteisminiame sulaikyme dėl įvairių kaltinimų nusikaltimais.

SIBECO yra viena iš pagrindinių šilumos ir elektros energijos tiekėjų Sibire. Tai nėra didelis verslas (pajamos siekia apie 40 mlrd. rublių), palyginti su pagrindiniais A. Melničenkos turtais: didžiausia Rusijos anglies kasykla SUEK ir viena didžiausių pasaulyje trąšų gamintojų „Eurochem“. Agentūros „Bloomberg“ duomenimis, pastaroji įmonė registruota Šveicarijoje, o pats verslininkas šiuo metu gyvena Jungtiniuose Arabų Emyratuose. Tai reiškia, kad A. Melničenka neklauso V. Putino reikalavimų grąžinti turtą į Rusiją, kuriuos jis pakartojo dviejose svarbiausiose savo viešose kalbose 2023 m. Agentūros „Bloomberg“ duomenimis, ieškinys Melničenkai pateiktas po to, kai prezidentas ne kartą aštriai kritikavo turtingus rusus už tai, kad jie savo turtus laiko užsienyje.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(39)
(1)
(38)

Komentarai ()