Netikėti įvykiai Maskvoje. „Vanagai“ pateikė skubų pasiūlymą Putinui (Video)  ()

Saugumo pajėgos pasiūlė Putinui atleisti Šoigu, įvesti karo padėtį ir pradėti visuotinę mobilizaciją.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusijos saugumo pajėgų „Vanagai“ siūlo prezidentui Vladimirui Putinui pakeisti kariuomenės vadovybę, paskelbti karo padėtį ir pradėti bendrą mobilizaciją, rašo „Bloomberg“, remdamasi penkiais su situacija susipažinusiais žmonėmis.

Agentūros pašnekovų teigimu, Putinui siūloma pereiti prie agresyvesnių veiksmų Ukrainos fronte ir atleisti gynybos ministrą Sergejų Šoigu. Nemažai specialiųjų tarnybų atstovų taip pat pasisako už Generalinio štabo vadovo Valerijaus Gerasimovo atleidimą ir palaiko „Wagner“ vadovo Jevgenijaus Prigožino iškeltus reikalavimus, sako „Bloomberg“ šaltiniai.

Naujų pajėgų reikia Rusijos kariuomenei, kuri turės išlaikyti pernai aneksuotas teritorijas nuo Ukrainos atakų. Amerikos žvalgybos duomenimis, vien žuvusių rusų karių yra 120 000 žmonių, o atsižvelgiant į sužeistuosius, nuostoliai siekė 300 000.

Pernai rudenį mobilizuotų generolams jau nebeužtenka. Rugpjūčio mėnesį Rusijos armijai, matyt, pritrūko rezervų – tai liudija faktas, kad vadovybė permeta pajėgas palei fronto liniją, kad „užkamšytų skyles“, rašė Karo studijų instituto analitikai. Nors Ukrainos kontrpuolimas nedavė reikšmingų teritorinių laimėjimų, jis išprovokavo Rusijos pajėgų išsekimą ir degradaciją, pažymėjo ISW.

Atsižvelgdamas į tai, kad mobilizacija sumažino visuomenės palaikymą karui ir pakenkė Putino reitingams, Kremlius atideda sunkų sprendimą. Kovo pabaigoje regionams buvo nurodyta į kariuomenę masiškai samdyti  karius ir savanorius pagal sutartis, planuose buvo 400 tūkst. Tačiau per keturis mėnesius planas buvo įgyvendintas tik šiek tiek daugiau nei pusė. „Iš viso sutartimi buvo priimta daugiau nei 231 tūkst. žmonių“, – rugpjūčio pradžioje pranešė Saugumo Tarybos vadovo pavaduotojas Dmitrijus Medvedevas.

 

Naujojo masinio šaukimo įstatyminė bazė jau paruošta. Įstatymas „buvo parašytas dideliam karui, visuotinei mobilizacijai, o dabar jau kvepia šiuo dideliu karu“, – liepą sakė Dūmos gynybos komiteto vadovas Andrejus Kartapolovas.

 

 

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(5)
(28)
(-23)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()

Susijusios žymos: