„Baigta!“ Vokietija uždegė žalią šviesą. Ukraina gaus kai ką ypatingo  (2)

Bundestago gynybos komiteto pirmininkė Marie-Agnes Strack-Zimmermann paragino Vokietijos vyriausybę greitai priimti sprendimą dėl ilgojo nuotolio sparnuotųjų raketų perdavimo Ukrainai.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Baigta!“ Vokietija uždegė žalią šviesą. Ukraina gaus kai ką ypatingo.

Bundestago gynybos komiteto pirmininkė Marie-Agnes Strack-Zimmermann išreiškė palaikymą Nyderlandų ir Danijos sprendimui aprūpinti Ukrainą naikintuvais F-16. Ji pabrėžė, kad toks žingsnis turėtų būti teigiamas signalas Vokietijos vyriausybei pagalvoti apie galimybę į Kyjivą pristatyti raketas „Taurus“.

Ji tai pasakė radijui „Deutschlandfunk“, praneša DW.

Ji paragino Vokietijos vyriausybę kuo greičiau priimti sprendimą dėl tolimojo nuotolio sparnuotųjų raketų „Taurus“ perdavimo Ukrainai.

„Turime pakankamai sparnuotųjų raketų „Taurus“. Dalį jų galime tiekti. Jos yra paruoštos naudoti“, – sakė Strack-Zimmermann.

 

Anot jos, Nyderlandų ir Danijos sprendimas aprūpinti Ukrainą naikintuvais F-16 paneigia nuogąstavimus dėl galimybės Kyjivui panaudoti Vakarų ginklus atakuojant Rusijos teritoriją. Šis argumentas, kurį dažnai naudoja idėjos aprūpinti Ukrainą daugiau ginklų priešininkai, dėl šio sprendimo praranda svorį.

„Akivaizdu, kad nėra jokių požymių, kad Ukraina galės pulti Rusijos teritoriją“, – pridūrė ji.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(53)
(1)
(52)

Komentarai (2)