Putino fiasko. Prarasta dalis Rusijos branduolinės triados  (1)

Pasak analitiko Dmytro Snegiriovo, Rusijos aviacijos ir kosmoso pajėgoms buvo padaryta didelė žala, nes bombonešiai Tu-22M3 yra Rusijos branduolinės triados dalis.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ukrainos ginkluotosios pajėgos pademonstravo atsakomuosius smūgius į Rusijos Federacijos strateginių bombonešių vietas. Todėl bent vieno Tu-22M3 lėktuvo sunaikinimas Solcų aerodrome yra asmeninis Kremliaus vadovo Vladimiro Putino pralaimėjimas. Tokią nuomonę rugpjūčio 21 dieną televizijos kanalo FREEDOM eteryje išsakė karp ir politikos analitikas Dmytro Snegiriovas.

Eksperto teigimu, didelė žala buvo padaryta Rusijos Federacijos oro ir kosmoso pajėgoms, nes strateginė aviacija yra Rusijos Federacijos branduolinės triados dalis.

„Tai politinė netektis, karinė netektis ir asmeninis Putino pralaimėjimas. Ukrainos ginkluotosios pajėgos pademonstravo galimybę atkeršyti pagrindinei Rusijos Federacijos branduolinės triados sudedamajai daliai, būtent taktinių bombonešių dislokavimo vietai“, – sakė Snegiriovas.

Ekspertas priminė, kad iš tiesų tai ne pirmoji Rusijos teritorijoje esančių aerodromų ataka. Prieš tai buvo bepiločių orlaivių atakos Engelso oro bazėje Saratovo srityje ir atakos buvo gana sėkmingos.

Snegiriovas pridūrė, kad visas pasaulis pamatė, kad Rusijos oro gynybos sistema, kaip ir Putino pareiškimai apie tariamą Ukrainos karinio-pramoninio komplekso sunaikinimą, yra ne kas kita, kaip blefas ir asmeninis Kremliaus vadovo fiasko. Tiesą sakant, dėl lėktuvo praradimo Rusijos pusė dabar turi mažiau priemonių smogti Ukrainai.

 

„Žvelgiant iš karinės pusės, šio lėktuvo kaina yra gana rimta ir, svarbiausia, sumažina Rusijos pusės galimybes pradėti raketų atakas Ukrainos teritorijoje. Neatmetu galimybės, kad bus priimtas sprendimas perkelti lėktuvus iš šio aerodromo“, – pažymėjo ekspertas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(61)
(0)
(61)

Komentarai (1)