8 tonų raketa. Smogė monstrinis Ukrainos ginklas. „Rusijos gynyba bejėgė“  ()

Šiuos ginklus Ukraina oficialiai išbraukė iš savo ginkluotės sąrašų dar 2013. Priežastis - amžius. Bet dabar tai, regis, yra vienas galingiausių Ukrainos ginklų.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ukrainos ginkluotosios pajėgos naujos kartos radarais atnaujintomis sovietinėmis priešlėktuvinių raketų sistemomis S-200 atakuoja antžeminius taikinius, praneša „Forbes“.

Buvęs JAV Gynybos sutarčių valdymo agentūros kokybės auditorius Trentas Telenko puikiai pažįsta S-200 sistemą ir jos 5V28 raketą. Jo nuomone, Ukrainos ginkluotosios pajėgos 8 tonų raketą 5V28, originaliai sukurtą amerikiečių strateginiams bombonešiams su branduoliniais ginklais naikinti, pavertė galingiausiu Ukrainos giluminio smūgio ginklu. Ekspertas mano, kad tai pavyko, naudojant naujos valdymo sistemą – ukrainiečiai galimai naudoja radiolokacinę įrangą iš „Grom-2“.

Raketa 5V28 yra gana didelė ir joje mažesnė, modernesnė „Grom-2“ kovinė galvutė turėtų tilpti neblogai. Telenko teigia, kad prie raketos galėtų būti pridėtas milimetrinių bangų radaras, kuriuo būtų galima tiksliau keisti trajektoriją skrydžio metu. Su modernia nukreipimo galvute S-200 kompleksas tampa galingu ginklu, kurio nuotolis siekia  bent 402 kilometrus. Patys rusų okupantai teigia, kad S-200 sistemos naikina taikinius 600 km atstumu.

 

 

Telenko sako, kad ukrainiečių smūgiai prieš karinius taikinius giliai užfrontėje S-200 sistemomis yra sėkmingi, nes įprastos oro gynybos sistemos nieko negali padaryti prieš 5V28 raketas, nes jos prie taikinio artėja Mach 4 greičiu.

„Rusai ir toliau tvirtina numušę 5V28 raketas, bet be filmuotos medžiagos, kuri būtų akivaizdus įrodymas“, – aiškina Telenko.

(94)
(3)
(91)

Komentarai ()