„Mes tai matome“. Duda patvirtino, ką Rusija išdarinėja su Baltarusija  ()

Pasak Lenkijos prezidento, Rusijos branduolinių ginklų perdavimas Baltarusijai pakeis regiono ir viso NATO bloko saugumo architektūrą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusijos Federacija pradėjo kai kurių trumpojo nuotolio branduolinių ginklų perkėlimą į Baltarusijos Respublikos teritoriją. Tai rugpjūčio 22 dieną per bendrą spaudos konferenciją su Portugalijos prezidentu Marcelo Rebelo de Souza pasakė Lenkijos prezidentas Andrzejus Duda, rašo „Associated Press“.

„Pasakiau prezidentui, kad Rusijos taktiniai branduoliniai ginklai bus perkelti į Baltarusijos teritoriją. Tikrai, šis procesas vyksta, mes tai matome“, – sakė Lenkijos vadovas.

Andrzejus Duda pažymėjo, kad Rusijos branduolinių ginklų pasirodymas Baltarusijos teritorijoje „pakeičia saugumo architektūrą“. Anot jo, tai galioja ne tik rytiniam NATO flangui, bet ir visam Aljansui.

Savo ruožtu Marcelo Rebelo de Sousa paskelbė apie ketinimą ir toliau remti Ukrainą, pažymėdamas, kad situacija prie rytinių Europos sienų jo šaliai yra tokia pat svarbi, kaip ir kaimyninėse valstybėse.

 

„Esame budrūs, esame solidarūs ir veikiame“, – sakė Portugalijos prezidentas.

Kaip pastebi žurnalistai, Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas ir Aleksandras Lukašenka praėjusį mėnesį paskelbė, kad Rusijos Federacija dalį savo branduolinio arsenalo perdavė kaimyninei šaliai, tačiau JAV ir NATO šios informacijos nepatvirtino.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(8)
(0)
(8)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()