Galinga žinia. Rusija prarado net 21% karo aviacijos. Ir tai ne Ukraina  ()

Rusija praranda savo karinius lėktuvus ne tik dėl Ukrainos ginkluotųjų pajėgų kaltės.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Žurnalistų duomenimis, bendras Rusijos ginkluotųjų pajėgų prarastų kovinių orlaivių skaičius pasiekė 221. Mažiausiai 48 iš jų Rusijos Federacija prarado dėl savo kaltės. Apie tai pranešė „Newsweek“.

Pasak žurnalistų, „Project Oryx“ vizualiai pavyko patvirtinti, kad Rusija per karą su Ukraina iš viso prarado 186 orlaivius. Tačiau žurnalistams taip pat pavyko rasti dar 17 lėktuvų ir 18 sraigtasparnių. Galutinis skaičius siekė 221 vienetą.

Žurnalistai pažymėjo, kad Ukrainos generalinis štabas turi kitų duomenų. Taigi, Ukrainos ginkluotųjų pajėgų skaičiavimais, Rusijos Federacija iš viso neteko 315 orlaivių ir 314 sraigtasparnių. Tačiau ekspertai savo skaičiavimus grindė savais duomenimis.

Leidinyje rašoma, kad mažiausiai 48 iš jų buvo prarasti ne dėl Ukrainos gynybos pajėgų veiksmų. Tai sudaro 21,7 proc. viso skaičiaus. Šie praradimai buvo susiję su Rusijos sistemų gedimais, pilotų klaidomis, „draugiška ugnimi“ ar kitais nelaimingais atsitikimais, nesusijusiais su tiesiogine kova prieš Ukrainą.

 

Ekspertai mano, kad didelius Rusijos orlaivių nuostolius mokomųjų ar nekovinių misijų metu galima paaiškinti keliais veiksniais, visų pirma tuo, kad Rusija aplaidžiai prižiūri savo orlaivius, neinvestuoja laiko į aukšto lygio pilotų mokymą ir griežtai laikosi saugos procedūrų.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(36)
(1)
(35)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()