„Putinas 3 valandas „rėkė“!“ Skelbiama, ką darys „Wagner“ po Prigožino mirties  ()

Rusijos žurnalistai kalbėjosi su „Wagner“ kovotojais ir veteranais. Prigožino pavaldiniai prisipažįsta, kad žmogžudystės tikėjosi.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2023-08-25 „Putinas 3 valandas „rėkė“!“ Skelbiama, ką darys „Wagner“ po Prigožino mirties  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rugpjūčio 23 d. Rusijoje sudužo lėktuvas, dėl lėktuvo katastrofos greičiausiai žuvo „Wagner“ vadovas Jevgenijus Prigožinas. „Meduza“ žurnalistai apie įvykį kalbėjosi su jo samdiniais.

Neseniai iš karo Ukrainos teritorijoje grįžęs vagnerietis sakė, kad „Wagner“ vadai planuoja įrašyti kreipimąsi į kovotojus.

„Kadangi kažkas panikuoja, kažkas meldžiasi. Dabar visi esame šiek tiek pamišę. Ir daug labai piktų: jie nori atkeršyti. Ko tik neketina padaryti! Eis į Kremlių su automatu. Visi supranta, kad tai buvo kerštas, kad prezidentas tokių dalykų neatleidžia“, – sakė jis.

Neįvardytas „Wagner“ veteranas, dabar kariaujantis Ukrainoje, Prigožino nužudymą taip pat vertina kaip bausmę už bandymą surengti karinį maištą. Jis pabrėžė, kad lėktuvo katastrofa įvyko praėjus lygiai dviem mėnesiams po „žygio“.

„Mes to laukėme. Tik klausimas buvo kada“, – sakė rusas.

Taip pat „Wagner“ kovotojai ir veteranai pripažino, kad radikalios reakcijos į įvykį vargu ar reikėtų tikėtis. Jie tai aiškina tuo, kad nuo birželio mėnesio situacija grupėje kiek pasikeitė.

„Dabar, jei tai būtų atsitikę birželio 27 d., iškart po žygio į Maskvą, tada taip, būtų reakcija. O dabar... Kažkas atostogauja, kažkas kuria savo gyvenimą, kažkas jau išėjo į Gynybos ministeriją dirbti“, – sakė vagnerietis, gavęs pasiūlymą tarnauti Afrikoje.

Veteranas pasiūlė, kad apie Prigožino mirtį socialiniuose tinkluose bus kalbama dvi savaites, o vėliau ši žinia bus pamiršta.

 

„Aš iš tikrųjų šiuo metu esu ligoninėje. Ir iki šiol negavau nei atlyginimo, nei draudimo. Ir aš negaliu su niekuo susisiekti – telefonai tiesiog išjungti“, – sakė vienas samdinių.

Žiniasklaidos šaltiniai nebetiki, kad Prigožinas surengė savo mirties inscenizaciją. Negana to, Prigožino apsaugos tarnyba kritikuojama dėl lengvabūdiškumo.

Buvęs Prigožino pavaldinys pasakojo, kad po maišto Putinas tris valandas „rėkė“ ant grupuotės vadų. Šaltinis užsiminė, kad tuomet Prigožinas nusprendė, kad išsisuko gan lengvai, nes tą kartą nebuvo nužudytas.

„Jis laikė save neliečiamu. Nusprendė, kad jis nemirtingas“, – aiškino leidinio pašnekovas.

 

Kalbant apie būsimą „Wagner“ likimą, jo atstovai nieko gero nesitiki. Jų nuomone, nepaisant to, kas dabar vadovaus „Wagner“, įmonė neturi ateities.

Vienas iš samdinių sakė, kad buvęs „Wagner“ vadovas Andrejus Troševas šiuo metu renka savo būrį Gynybos ministerijoje. Šaltinio teigimu, po maišto Putinas pasiūlė kovotojams tarnauti, vadovaujant Troševui. Tačiau pasiūlymas sukėlė tik juoką, mat Troševas garsėjo priklausomybe nuo alkoholio.

„Troševas visur išsilaikė vien dėl Gynybos ministerijos globos“, – paaiškino neįvardytas pašnekovas, artimas „Wagner“ vadovybei.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(49)
(1)
(48)

Komentarai ()

Susijusios žymos: