„Problema Orbanas.“ „Bloomberg“ skelbia netikėtą žinią, ką daro Vengrija  ()

Vengrijos prezidentė Katalin Novak prašo savo ministro pirmininko Viktoro Orbano persvarstyti santykius su Ukraina.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Vengrijos prezidentė Katalin Novak Kyjive susitiko su Zelenskiu. Būtent ji tapo ta politike, kuri nusprendė pirmoji persvarstyti Budapešto ir Kyjivo santykius.

Pačioje Vengrijoje ne visi politikai ir valdininkai pasisako už aljansą su Rusijos Federacija, yra ir už Ukrainą, vienas iš jų – prezidentė Novak, informuoja „Bloomberg“.

Novak nori parodyti pasauliui ir Ukrainai, kad ne visi Vengrijoje palaiko V. Orbano užsienio politiką.

Vengrijos prezidentė dalyvavo Krymo platformos viršūnių susitikime ir ilgai kalbėjosi su Zelenskiu. Ukrainos prezidentas teigė, kad pokalbis buvo konstruktyvus, ji tikisi pagerinti santykius su Vengrija.

ES vis labiau bando izoliuotis nuo Vengrijos, kuri V. Orbano asmenyje atsisako remti Ukrainą ir lėtina sankcijų įgyvendinimą Rusijos Federacijai.

Šalies premjeras ne kartą blokavo ES karinę pagalbą, atsisakydamas aprūpinti Kyjivą ginkluote ir nuolat tvirtindamas, kad kontrpuolimas baigsis visiška nesėkme.

Vengrijoje šalies užsienio politiką, deja, lemia ne prezidentas, o premjeras. Vengrijos prezidentas yra vyriausiasis savo šalies vadas. Susitikime su Zelenskiu Novak sakė susitarusi dėl Vengrijos prisijungimo prie „taikos formulės“ plano.

 

Budapeštas ir toliau sieks atkurti santykius su Ukraina, taip pat gerinti etninių vengrų teises Ukrainoje. Vengrijos ministras pirmininkas, kaip ir Užsienio reikalų ministerijos vadovas, garsėja prorusiška pozicija. Labai dažnai Orbanas daro pareiškimus, kurie diskredituoja Kyjivą.

Putino kariuomenei įsiveržus į Ukrainą, Budapeštas karinės pagalbos Kyjivui taip ir nesuteikė. Be to, Vengrija ir toliau aktyviai bendradarbiauja su Maskva, o politikai dažnai lankosi Rusijos Federacijoje.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(8)
(12)
(-4)

Komentarai ()