„Teks siųsti karius.“ Orbanas siūlo perkelti karą Ukrainoje į naują lygį  ()

Vengrijos premjeras teigė, kad Rusijos negalima nugalėti nepakeitus strategijos, nes ukrainiečiai yra nepalankioje padėtyje gyvosios jėgos atžvilgiu.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Vengrijos ministras pirmininkas Viktoras Orbanas pareiškė, kad Europos Sąjungai tariamai reikia naujos strategijos. Jis siūlo perkelti karą Ukrainoje į naują lygį.

Orbanas paskelbė, kad reikia nutraukti ugnį, taip pat įvardijo klaidas, kurias, jo nuomone, ES padarė Ukrainos atžvilgiu.

Vengrijos premjero teigimu, viena iš Europos šalių „klaidų“ yra „karo globalizacija“. Jis taip pat pridūrė, kad Budapeštas, prasidėjus plataus masto Rusijos Federacijos invazijai į Ukrainą, ragino „lokalizuoti“ karą.

Pasak Orbano, Vakarų strategija yra tokia, kad ukrainiečiai kovotų gaudami pinigų, informacijos ir ginklų iš sąjungininkų. Vengrijos vyriausybės vadovas mano, kad tokiu būdu nugalėti Rusijos Federaciją neįmanoma.

 

„Arba taika turi būti sudaryta nedelsiant, arba reikia naujos strategijos, bet jos nėra. Kadangi ukrainiečiai yra nepalankioje padėtyje gyvosios jėgos atžvilgiu, teks siųsti karius, o niekas nenori ir nedrįsta to daryti“, – sakė Orbanas.

Premjeras pabrėžė, kad tokią padėtį laiko „ES planavimo klaida“, už kurią tenka „mokėti didžiulę kainą“.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(3)
(45)
(-42)

Komentarai ()