Netikėta. Ką kalba rusai kalba apie Prigožino mirtį  ()

Rusai puikiai žino, kodėl mirė Jevgenijus Prigožinas, tačiau nenori atvirai kelti šios temos, kad vidinis konfliktas netrukdytų kovoti prieš Ukrainą. Tai liudija rusų apklausa, kurią žurnalistai atliko prie spontaniško memorialo prie „Wagner“ centro Sankt Peterburge.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2023-08-27 Netikėta. Ką kalba rusai kalba apie Prigožino mirtį  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Kodėl žuvo Jevgenijus Viktorovičius? Na, manau, ne paslaptis, kodėl jis žuvo. Žuvo dėl užimamų pareigų. Jis pasakė tuos dalykus, apie kuriuos kiti tyli. Manau, kad reikia nesiblaškyti, reikia susitelkti, konsoliduotis. Nes priešai, Vakarai, tie, kurie šiandien atostogauja Ukrainoje, jie to tik ir laukia. Todėl mums svarbu vienytis ir, nepaisant bet kokių politinių pažiūrų, toliau ginti savo tėvynę“, – sakė veidą kauke slėpęs vyras.

Kitas veido neslėpęs vyras teigė, kad Prigožinas „negalėjo susidoroti su sistema“ ir mirė „kovodamas su ja“.

Kitas vyras, vilkintis marškinėlius su „Wagner“ logotipu, teigė, kad yra įsitikinęs, kad Prigožinas mirė „už savo žodžius“. „Jis yra sąžiningas, užjaučiantis. Jis parodė, kad yra patriotas. Jei tokių žmonių kaip jis būtų daugiau, visi karai iškart pasibaigtų“, – sakė jis.

Kitas žmogus iš pradžių ėmė piktintis, kad „Rusijos centre“ lėktuvą numušė oro gynybos sistema, bet paskui patikslino, kad nežino, ar tai tikrai buvo oro gynybos sistemos darbas. „Paėmė, numušė ir visiems viršuje parodė, kad jei ką nors pasakysi, kaip jau buvo su Strelkovu, mes galime padaryti bet ką“, – savo katastrofos motyvų vertinimą pateikė jis.

 

Prie improvizuoto memorialo buvo ir moterų. Viena iš jų su ašaromis akyse sakė, kad jai Jevgenijus Prigožinas buvo „garbės ir orumo žmogus“.

Kai kurie žmonės sakė nežino, ar Prigožinas tikrai mirė, ir užsiminė, kad tai gali būti valdžios ar paties „Wagner“ vadovo apgaulė.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(12)
(2)
(10)

Komentarai ()

Susijusios žymos: