„Jūs net neįsivaizduojate...“ Visiems šokas. Ukraina neteko ypatingo karininko  ()

Pasak Jurijaus Ihnato, majoras Andrijus „Juice“ Pilščikovas buvo daugiau nei draugas ir oro pajėgų pokyčių variklis.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ukrainos karinių oro pajėgų vadovybės atstovas Jurijus Ihnatas sakė, kad Andrijus „Juice“ Pilščikovas buvo jaunas karininkas, turintis nepaprastų gabumų. Apie tai jis parašė savo „Facebook“ puslapyje.

Rugpjūčio 25 d., susidūrus dviems koviniams mokomiesiems lėktuvams L-39, žuvo trys ukrainiečių pilotai. Tarp žuvusiųjų buvo ir garsusis lakūnas „Juice“. Pasak Jurijaus Ihnato, jie daug susirašinėjo soc. tinkluose, kur „Juice“ dažnai rašė apie aviaciją ir oro gynybą.

„Andrijus Pilščikovas nėra tik pilotas, jis buvo jaunas karininkas, turintis milžiniškų žinių ir mega talentą. Jis buvo puikus komunikatorius, buvo oro pajėgų aviacijos reformų variklis, daugelio projektų dalyvis. Dažnai palaikydavau jo beprotiškas idėjas, o tai davė neįtikėtinų rezultatų!“,  – rašo Ihnatas.

 

Jis pridūrė, kad majoras Pilščikovas savo trumpą, bet šviesų kovinį gyvenimą paskyrė kovinei aviacijai. O pilotas „svajojo apie F-16 Ukrainos padangėje“. Dėl to jis susitiko su Amerikos vyriausybės pareigūnais ir nuolat palaikė ryšius su pilotais iš Kalifornijos. Nuo viso karo pradžios karininkas davė dešimtis interviu Vakarų žiniasklaidai dėl savo anglų kalbos žinių, taip pat supratimo apie Ukrainos poreikius.

Jūs net neįsivaizduojate, kaip jis norėjo skristi su F-16... O kai amerikiečių lėktuvai iš tikrųjų yra horizonte, jis jai neskris... Bet broliai tai padarys už jį, padarys. Tu buvai daugiau nei draugas! Ilsėkis ramybėje, tu tiek daug dėl mūsų padarei...“, – apibendrino Jurijus Ihnatas.

 

Andrius „Juice“ Pilšikovas buvo naikintuvo MiG-29 pilotas. Tarnavo 40-ojoje taktinėje aviacijos brigadoje. Vienu metu jis baigė Charkivo nacionalinį oro pajėgų universitetą.

Prasidėjus plataus masto Rusijos invazijai, jis saugojo Ukrainos dangų. Jis buvo vienas iš „Kijevo vaiduoklių“, taip pat dalyvavo ginant kitų regionų dangų.

2018 metais dalyvavo tarptautinėse pratybose „Clear Sky“. Būtent tada amerikiečiai jam išrinko šaukinįį „Juice“.

Interviu „The Washington Post“, „Financial Times“, CNN, „Fox News“, BBC ragino Vakarų partnerius aprūpinti Ukrainą moderniais naikintuvais.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(23)
(1)
(22)

Komentarai ()