Superpavojingas žmogus. JK žvalgyba skelbia, kas organizavo Prigožino nužudymą (Video)  ()

Rusijos karinės žvalgybos padalinio vadovas gali būti susijęs su Jevgenijaus Prigožino nužudymo organizavimu. Būtent jis surengė Skripalių šeimos apnuodijimą „Novičioku“.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2023-08-27 Superpavojingas žmogus. JK žvalgyba skelbia, kas organizavo Prigožino nužudymą (Video)  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Kalbame apie Andrejų Averjanovą, rašo britų portalas, remdamasis Didžiosios Britanijos ir Ukrainos žvalgybos šaltiniais.

Pažymima, kad Andrejus Averjanovas vadovavo operacijai, kurios tikslas buvo pakeisti „Wagner“ samdinius Afrikos šalyse 20 000 Rusijos karių. Averjanovas turėjo „ilgalaikį priešiškumą“ Prigožinui.

Tuo pat metu Averjanovo pavardė nėra vienintelė, kuri figūruoja žvalgybos diskusijose dėl galimos „Wagner“ lyderio mirties.

Pašnekovas taip pat pažymėjo, kad Ukrainos specialiosios tarnybos taip pat tikrina versiją dėl Averjanovo dalyvavimo susprogdinant lėktuvą, kuriame greičiausiai buvo Prigožinas.

Anksčiau „Bellingcat“ tyrėjas Hristo Grozevas atkreipė dėmesį į tai, kad rugpjūčio pradžioje per Rusijos diktatoriaus Putino susitikimą su Afrikos lyderiais Averjanovas stovėjo šalia jo, o Rusijos diktatorius jį pristatė kaip „asmenį, atsakingą už saugumą jūsų žemyne“.

 

Andrejus Averjanovas vadovauja Rusijos karinės žvalgybos vyriausiojo Rusijos generalinio štabo (GRU) padaliniui 29155. Pasak „Bellingcat“, šis konkretus padalinys yra susijęs su daugybe žmogžudysčių, įskaitant buvusio Rusijos šnipo Sergejaus Skripalio ir jo dukters Julijos apnuodijimą Solsberyje, JK, 2018 m.

Šis padalinys figūruoja tiriant 2014 m. sprogdinimą amunicijos sandėlyje Čekijoje, Vrbeticoje, pasikėsinimą nužudyti Bulgarijos ginklų prekeivį 2015 m., destabilizavimo kampaniją Moldovoje ir nesėkmingą bandymą surengti perversmą Juodkalnijoje 2016 m.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(13)
(14)
(-1)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()

Susijusios žymos: