Atskleisti visų žuvusių pilotų vardai. Savo srities profesionalai. Didžiulė tragedija (Foto)  ()

Pilotai dalyvavo Ukrainos gynybos oro operacijose, ypač rytų ir Zaporižios kryptimis.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Visų trijų pilotų, žuvusių per lėktuvo katastrofą Žytomyro srityje 2023 metų rugpjūčio 25 dieną, pavardės buvo atskleistos. Tai pranešė Vasilkovo miesto Taktinės aviacijos brigada.

Vykdydami užduotį danguje per dviejų L-29 susidūrimą žuvo trys Ukrainos kariuomenės Karinių oro pajėgų Oro vadovybės „Centras“ 40-osios taktinės aviacijos brigados kovinės aviacijos pilotai. Visi jie dalyvavo Ukrainos gynybos oro operacijose, ypač rytų ir Zaporižios kryptimis.

Dabar Taktinės aviacijos brigada įvardijo visų trijų Žytomyro srityje žuvusių kovinių pilotų pavardes ir laipsnius.

Majoras Viačeslavas Minka

Jis gyveno Kijevo srityje. Į aviaciją majoras grįžo 2015 m., kai Rusijos Federacija užpuolė Ukrainą ir prasidėjus plataus masto invazijai 2022 m., turėjo daugiau nei 200 skrydžio valandų. Viačeslavas Minka buvo susipažinęs su įvairių tipų orlaiviais, didelę savo tarnybos dalį skyrė instruktoriaus darbui.

Majoras Serhijus Prokazinas

Gyveno Poltavos srityje. Serhijus Prokazinas aviacijai paskyrė 24 savo gyvenimo metus. Iš pradžių jis buvo lakūnas, o vėliau tapo brigados vado pavaduotoju.

 

Didžiojo karo metu majoras turėjo daugiau nei 100 valandų kovinių skrydžių. Kovos broliai prisimena Serhijų, jo nepakartojamą šypseną, nuoširdumą ir sugebėjimą padėti sunkiose situacijose.

Kapitonas Andrijus Pilščikovas, šaukinys „Juice“

 

Jis kilęs iš Charkivo. Andrijus Pilščikovas aviacijai paskyrė 8 savo gyvenimo metus. Nuo plataus masto invazijos pradžios turėjo daugiau nei 500 skrydžio valandų, sunkiomis sąlygomis atlikdamas taktines užduotis. Kapitonas pelnė daugybę valstybinių ir departamentų apdovanojimų.

 

„Juice“ buvo drąsus, principingas, bekompromisis, savo nuomonę visada gynė iki galo.

Ypatingai minimas Pilščikovo aktyvus darbas veikloje dėl naikintuvų F-16 aprūpinimo Ukrainai.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(9)
(0)
(9)

Komentarai ()