Rusų paklausė, kaip karas Ukrainoje paveikė jų gyvenimą. Atsakymai neįtikėtini (Video)  (2)

Rusijos žiniasklaida skelbia, kad buvo atlikta rusų apklausa apie tai, kaip pasikeitė jų gyvenimas per Rusijos karą su Ukraina.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusija jau pusantrų metų kariauja prieš Ukrainą. Agresorės šalies gyventojai turėtų pajusti agresijos padarinius, tačiau rusai ir toliau sako, kad jiems „viskas gerai“, tačiau labai dažnai yra „bet“.

Dauguma skundėsi kainų kilimu, o kai kurie net „patarė“ ukrainiečiams pasiduoti, rašo „24 kanalas“.

Nemaža dalis apklaustųjų teigė, kad jų gyvenimas visiškai nepasikeitė nei po to, kai jų šalis pradėjo plataus masto karą prieš taikią valstybę, nei dėl koronaviruso pandemijos. Matyt, šie įvykiai nėra pakankamai dideli, kad rusai atkreiptų į juos dėmesį.

Be to, trijų vaikų motina prisipažino, kad pradėjo labiau nerimauti. Pagrindinė nerimo priežastis buvo jos vaikų ateitis. Ypač jos 14 metų sūnaus. Pasak jos, ji baiminasi, kad jis gali būti pašauktas į armiją, tačiau pažadėjo jį auklėti kaip tikrą savo valstybės patriotą.

Tikėtina, kad po kelerių metų jis atsidurs kariuomenėje, nes motina vis dėlto tam neprieštarauja ir „rengia“ sūnų tarnauti.

Kelios jaunos merginos pasakojo, kad dėl sankcijų jos negali įsigyti firminių prekių. Viena iš jų kalbėjo apie „sunkumus“ keliaujant, tačiau šiuo metu jai tai „nėra prioritetas“. Matyt, jai buvo netikėta, kad šalies agresorės piliečiai nėra laukiami daugelyje pasaulio šalių.

 

Vienas iš pašnekovų pasidalijo nerimu dėl pernelyg didelio dolerio kurso. Keista, nes oficialioji Rusijos valdžia ir toliau atkakliai tvirtina, kad šalies gyventojams užsienio valiutos visai nereikia.

Visi pašnekovai pasakojo apie padidėjusį nerimą. Vienas iš vaikinų netgi pranešė apie depresiją.

 

Pasak kito vyro, jam „pasidarė liūdniau“, nes rusai kariauja su „broliška liaudimi“. Kartu jis rado pliusų nusikalstamame kare. Jis įsitikinęs, kad dėl karo su Ukraina rusai tapo „vieningesni“.

„Baikite tai, pasiduokit“, - „patarė“ rusas ukrainiečiams.

Jauna mergina skundėsi, kad negali „sėdėti internete“ dėl nuolat matomų naujienų. Anot jos, ji nesidomi politika ir pirmenybę teikia „asmeniniams interesams“.

Tik vienas pašnekovas sakė apgailestaujantis, kad šis karas apskritai vyksta.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(4)
(33)
(-29)

Komentarai (2)