Zelenskis skelbia „galingą rugsėjį“ Ukrainai. Kas dabar bus  ()

Pasak prezidento, šalies tarptautinis aktyvumas bus aukšto lygio ir ši vienybė padės nugalėti Rusijos užpuolikus.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ukrainos prezidentas Volodymyras Zelenskis sakė, kad rudens pradžioje bus daug darbo, o tarptautinė veikla bus aukšto lygio. Apie tai jis papasakojo savo „Telegram“ kanale rugpjūčio 27 d.

Anot jo, valdžia jau pradėjo ruoštis rugsėjui, kuris, sprendžiant iš visko, turėtų būti galingas. Tuo pačiu metu darbai bus atliekami keliose srityse vienu metu.

„Jau pradėjome ruošti galingą rugsėjį Ukrainai. Mūsų tarptautinis aktyvumas bus ne mažesnis nei šiomis savaitėmis“, – rašoma prezidento pranešime.

Rugsėjo mėnesio planai: detalės

Visų pirma, tai kalbama apie apsaugą. Tai nauji gynybos paketai Ukrainos kariuomenei, į kuriuos bus įtraukta artilerija, šarvuočiai, priešlėktuvinė gynyba, raketos ir išminavimo įranga.

Kiekvienas iš partnerių jau buvo informuotas apie Ukrainos poreikius ir belieka laukti atitinkamų sprendimų.

Antrasis punktas susijęs su saugumo garantijomis.

„Jau greitai – kiti derybų raundai ir naujų šalių prisijungimas prie bendros saugumo architektūros. Pirmąjį Gynybos pramonės forumą nuolat papildome turiniu. Ukrainietiškas turinys. Tarptautinis turinys. Laisvajam pasauliui reikia daugiau jėgų gynybai. Kartu mes turime tokį potencialą ir jį pademonstruosime“, – teigiama pranešime.

 

Ukraina taip pat ruošiasi tarptautiniams renginiams, įskaitant JT Generalinę Asamblėją ir Pirmųjų ponių ir ponų susitikimą. Ten bus diskutuojama svarbiomis temomis, susijusiomis su planetos ateitimi, būtent maisto saugumu. Kitą savaitę šia tema vyks keli susitikimai.

Sankcijos. Atskira tema, kuri rugsėjį nuskambės gana garsiai.

„JAV buvo priimtas naujas sankcijų sprendimas Rusijos fiziniams ir juridiniams asmenims, susijusiems su nusikalstamu ukrainiečių vaikų deportavimu iš mūsų laikinai okupuotos teritorijos. Tai svarbus žingsnis. Ukraina už tai dėkinga. Mes dirbame dėl panašių mūsų partnerių sankcijų“, – tęsė Volodymyras Zelenskis.

 

Ukrainos prezidentas atskirai pabrėžė, kad vaikų trėmimas ir tyčiniai bandymai palikti juos be ryšio su tėvais yra genocidinė politika, kuriai šiuolaikiniame pasaulyje nėra vietos.

„Vieningas pasaulis yra stipresnis už agresorių. Rugsėjo mėnesį vienybės bus dar daugiau“, – padarė išvadą šalies vadovas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(26)
(0)
(26)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()