Totali krizė ir fiasko. Kas ne taip su „Zapad 2023“ pratybomis  ()

Britų ekspertai pabrėžia, kad Rusijos karių nesėkmės Ukrainoje įrodė, jog pratybos Rusijos vakaruose turi mažai praktinės vertės ir dažniausiai yra parodomojo pobūdžio.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusija greičiausiai atšaukė pernai suplanuotas strategines pratybas „Zapad 2023“ (Vakarai 2023). Didžiosios Britanijos žvalgybos pareigūnų teigimu, renginys atšauktas dėl nepakankamo Rusijos ginkluotųjų pajėgų karių ir karinės technikos skaičiaus. Tai rugpjūčio 28 dieną pranešė Didžiosios Britanijos gynybos ministerijos spaudos tarnyba.

Praėjusį gruodį Rusijos gynybos ministras Šoigu paskelbė apie pratybas „Zapad 2023“. Anot jo, pagrindinis manevrų uždavinys – parengti kariuomenę tolesnės „NATO plėtros į Rytus“ sąlygomis.

„Visiškai įgyvendinti operatyvinio ir kovinio mokymo priemonių kompleksą, akcentuojant grėsmes, susijusias su tolesne NATO plėtra į Rytus“, – sakė jis .

Tačiau kasmetinis renginys, turėjęs būti kulminacija kariuomenėje, greičiausiai neįvyks.

 

„Nesėkmingi Rusijos armijos veiksmai Ukrainoje parodė, kad pratybos Rusijos vakaruose turi ribotą mokomąją vertę ir dažniausiai yra parodomojo pobūdžio. Greičiausiai Rusija „Zapad 2023“ atšaukė dėl nepakankamo karių ir technikos skaičiaus“.

Yra reali tikimybė, kad Rusijos vadovybė taip pat jautriai reaguoja į kritiką šalies viduje, kuri gali kilti dėl kitų kruopščiai apgalvotų strateginių karo pratybų.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(13)
(1)
(12)

Komentarai ()