[ŽT] Dekretas jau paruoštas. Rusijoje prasidės beprotiški įvykiai  ()

Rusijos prezidentas ant savo stalo jau turi lemtingą dekretą. Jis gali būti pasirašytas rugsėjo pabaigoje.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Puslapis ZN.UA, remdamasis šaltiniais Ukrainos specialiosiose tarnybose, rašo, kad Putinas gali rugsėjo pabaigoje skelbti naują mobilizacijos bangą. Tokio dekreto pasirašymo data pasirinkta neatsitiktinai.

„Pirma, Rusijoje jau bus surengta Vieningo balsavimo diena ir neigiama rusų reakcija į dekretą neturės įtakos jų paramai „Vieningosios Rusijos“ kandidatams. Antra, tikimasi, kad iki dekreto pasirašymo didžioji dalis rusų piliečių grįš iš atostogų“, – rašoma straipsnyje. Rinkimai į Valstybės Dūmą, regioninius parlamentus ir savivaldos institucijas Rusijoje įvyks rugsėjo 10 dieną.

Pažymima, kad tokiu dekretu Rusijoje planuojama ne tik paskelbti didelio masto mobilizaciją, bet ir pasiūlyti mobilizuotiems rusams, kurie yra užsienyje, grįžti į šalį per savaitę nuo Putino parašo suraitymo akimirkos. Pašauktieji turės tarnauti metus.

 

Rusijai Ukrainoje trūksta karių, bet tikėtina, kad vyrai bus šaukiami su pažadu, kad į karą nebus siunčiami. Toks pažadas buvo dalinamas ir anksčiau, bet ir pirmosios mobilizacijos bangos karius ukrainiečiai buvo sutikę priešakinėse linijose.

(11)
(20)
(-9)

Komentarai ()

Susijusios žymos: