Žingsnis Armagedono link. Į Didžiąją Britaniją atvyksta ypatingi F-35 (Video)  ()

Žurnalistai pažymi, kad amerikiečių lėktuvai bus dislokuoti Lakenheath bazėje, Safolke. 54 F-35A naikintuvai turės pakeisti mažiau pažangius F-15.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Jungtinės Amerikos Valstijos į karinę bazę JK vienu metu ketina perkelti 54 modernius naikintuvus F-35A. Jie gali nešti branduolinius ginklus. Tai rašoma „The Daily Telegraph“ rugpjūčio 30 d. straipsnyje.

Laikraščio teigimu, perkėlimas prasidės iki šių metų pabaigos. Į JAV oro pajėgų nuomojamą Lakenheath bazę Safolke nedelsiant atvyks dvi kovinės aviacijos eskadrilės.

Naikintuvai toje pačioje oro bazėje turės pakeisti F-15 lėktuvus, kurie taip pat turi galimybę nešti branduolinį ginklą, tačiau yra mažiau pažangūs. Šaltiniai sprendimą vadina „reikšmingu“.

Toks sprendimas buvo priimtas beveik iškart po to, kai oficialiuose Vašingtono dokumentuose buvo teigiama, kad amerikiečių branduoliniai ginklai gali grįžti į Didžiosios Britanijos žemę.

Tikimasi, kad JAV Kongresas patvirtins oro pajėgų biudžeto prašymą maždaug 50 mln. dolerių sumai. Jie bus išleisti „garantinių namų“ statybai Lakenheath oro bazėje. Terminas garantija dažnai vartojamas objektams, susijusiems su branduoliniais ginklais.

 

Leidinyje atskirai pažymima, kad JK iki 2008 metų saugojo 110 JAV branduolinių bombų. Karo grėsmės lygiui nukritus iki minimumo, buvo nuspręsta jas iš ten išvežti. Dabar įtampa vėl kyla.

Galimas amerikiečių branduolinių ginklų sugrįžimas į Didžiosios Britanijos žemę ekspertų buvo įvardytas kaip įrodymas, kad Vakarai įžengė į naują Šaltąjį karą.

Didžiosios Britanijos visuomeninė organizacija „Campaign for Nuclear Disarmament“ (CND) jau priešinosi šiam sprendimui.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(36)
(2)
(34)

Komentarai ()

Susijusios žymos: