[ŽT] „Kritinis incidentas.“ Situacija kaista. Lenkija pagrasino Baltarusijai  (1)

„Mes davėme labai aiškų signalą Minskui.“


Visi šio ciklo įrašai

  • 2023-09-02 [ŽT] „Kritinis incidentas.“ Situacija kaista. Lenkija pagrasino Baltarusijai  (1)

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Lenkija pagrasino „atkirsti“ Baltarusiją nuo Europos. Tokių priemonių Varšuva gali imtis įvykus „kritiniam incidentui“ pasienyje.

Lenkijos vidaus reikalų ministras Mariuszas Kaminskis priminė bendrą Lenkijos, Lietuvos, Latvijos ir Estijos vidaus reikalų ministerijų vadovų pareiškimą, kuriame reikalaujama, kad Minskas išvytų „Wagner“ samdinius ir pašalintų nelegalius migrantus iš pasienio teritorijos.

„Mes davėme labai aiškų signalą Minskui. Bet kokia provokacija Lenkijos, Latvijos ar Lietuvos pasienyje su Baltarusija turės toli siekiančių pasekmių Lukašenkos režimui. Signalas buvo griežtas ir nedviprasmiškas", – „Wprost“ citavo Kaminskį.

Kartu jis atkreipė dėmesį, kad Lenkija ir Baltijos šalys uždarys visus sienos kirtimo punktus, jei pasienyje su Baltarusija kils „provokacijų“.

 

Jei bus provokacija, jei įvyks kritinis incidentas, iš karto bus uždaryti visi Baltarusijos sienos kirtimo punktai su Europa, su ES. Tie, kurie dar veikia: automobilių, geležinkelių, keleivių, krovinių. Visi. Mes visiškai atskirsime Baltarusiją nuo Europos“, - pasakė Lenkijos vidaus reikalų ministras.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(568)
(28)
(540)

Komentarai (1)