„Tai būtų baisiausias dalykas...“ Ždanovas skelbia didžiausią pavojų  ()

Ždanovas įvardijo „baisiausią dalyką“ bet kuriai kariuomenei puolime.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Vienas didžiausių pavojų, su kuriais susiduria bet kuri kariuomenė puolimo metu, yra išlaikyti flangų kontrolę.

Kai įvyksta fronto proveržis ir Ukrainos kariai žengia į priekį siaurame fronto ruože, kaip jiems išplėsti priešakį ir tuo pat metu kontroliuoti flangus, kad priešas jų neapsuptų, klausė vienas iš prenumeratorių Olego Ždanovo. Į tai pastarasis paaiškino, kaip tai vyksta praktiškai, pabrėždamas, kad flangų kontrolės išlaikymas yra svarbi puolimo dalis.

Sužinoti, kokie pavojai tyko kariuomenės per priešo fronto prasiveržimą, galite pažiūrėję vaizdo įrašą „YouTube“ kanale.

„Smūgiai į flangus yra pats baisiausias dalykas per puolamąsias operacijas bet kuriai kariuomenei pasaulyje, o kai įvyksta priešo gynybos proveržis, pradedamas plėsti proveržio rajonas, tada skiriama dalis pajėgų ir priemonių, kurios pradeda smūgiuoti į flangus, kad išplėsti pleištą, ir įsitvirtinti flanguose. Visa tai daroma tam, kad priešas negalėtų vykdyti flanginio puolimo ir atkirsti pleišto kariuomenės nuo pagrindinių pajėgų. Gali būti apsupimas“, - sakė karinis ekspertas.

 

Ukrainos ginkluotųjų pajėgų rezervo karininkas taip pat pažymėjo: „Po pleišto į priešo gynybą turi eiti pagrindinės pajėgos, kurios visiškai užpildo šį koridorių kariais. Be to, priešas turėtų visiškai pakeisti frontą: arba išvesti rezervus, jei tokių yra, bet dabar priešas neturi jokių rezervų, ir jei mes pralaušime frontą, judėsime į priekį su daug mažesniu priešo pasipriešinimu.“

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(39)
(0)
(39)

Komentarai ()