NATO ruošiasi Rusijos puolimui. Į Baltijos jūra atplaukia karinių laivų armada (Video)  (3)

NATO sąjungininkai ir partneriai Baltijos jūroje surengs dvi savaites trunkančias karinio jūrų laivyno pratybas, kuriose dalyvaus apie 30 laivų ir daugiau nei 3000 karių.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Tai pareiškė vyriausiasis Vokietijos karinio jūrų laivyno vadas, viceadmirolas Janas Christianas Kaakas, praneša „Reuters“.

Dvi savaites truksiančiose pratybose „Šiaurės pakrantė“, kurios prasidės rugsėjo 9 d., dalyvaus kariškiai iš visų prie Baltijos jūros esančių NATO šalių. Be to, pratybose taip pat treniruosis netrukus NATO nare tapsianti Švedija bei JAV, Kanada, Nyderlandai, Belgija ir Prancūzija.

Bus vykdomos amfibijų operacijos ir smūgiai iš jūros į sausumą.

JAV karinis jūrų laivynas atsiųs daugiau nei 200 metrų ilgio laivą „Mesa Verde“, skirtą pervežti ir išlaipinti apie 800 jūrų pėstininkų, sakė J. Ch. Kaakas.

Jūros kelių per Baltijos jūrą saugumo užtikrinimas – dar viena prie Latvijos ir Estijos krantų vyksiančių pratybų sritis.

 

„Suomija ir Baltijos šalys yra beveik 100% priklausomos nuo jūrų kelių tiekiant prekes per Baltijos jūrą. Jei Suvalkų koridorius bus užblokuotas – o tai padaryti nesunku, nes yra tik du keliai ir viena geležinkelio linija – tada mes turėsime tik jūrų kelius, tai yra, mes turėsime jų pagalba,“ – sakė J. Ch. Kaakas.

 

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(41)
(3)
(38)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai (3)