[ŽT] Šoigu skelbia netikėtą naujieną. Atšaukiamas „Zapad“. Kas nutiko  (1)

Baltarusija ir Rusija rengė bendras dideles pratybas kas dvejus metus, pakaitomis abiejose šalyse.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Baltarusijos ir Rusijos pratybų „Zapad“ šiais metais nebus, pareiškė Rusijos gynybos ministras Sergejus Šoigu. Šio sprendimo priežasties jis neatskleidė. Tačiau anksčiau britų žvalgyba pranešė, kad pratybos buvo atšauktos dėl problemų, su kuriomis Rusija susidūrė Ukrainoje, pabrėžė „Belsat“.

Rugpjūčio 28 d. britų žvalgybos ataskaitoje teigiama, kad „Rusija tikriausiai atšaukė savo planuotas „bendras strategines pratybas“ „Zapad-23“ ir svarbų kasmetinį renginį. Pratybos turėjo vykti 2023 metų rugsėjį. Jie manė, kad pratybų atšaukimas gali būti susijęs su Rusijos kariuomenės sunkumais Ukrainoje.

Baltarusija ir Rusija rengė bendras dideles pratybas kas dvejus metus, pakaitomis abiejose šalyse. Baltarusijoje jos buvo vadinamos „Zapad“ ir paskutinį kartą buvo surengtos 2021 m. rugsėjį. Tada jose dalyvavo apie 200 tūkstančių kariškių ir iki 760 technikos vienetų. Kitos bendros pratybos vyko 2022 metų vasarį.

 

Po šių pratybų Rusijos pusė savo karių iš Baltarusijos teritorijos taip ir neišvedė – jie liko Baltarusijoje iki karo Ukrainoje pradžios, o vėliau pradėjo puolimą Kyjivo link.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(29)
(5)
(24)

Komentarai (1)