Raudona riba Kinijai. Jei Rusija tai padarys, bus viskas  ()

Kinija gali suvaidinti svarbų vaidmenį Rusijos karo Ukrainoje eigoje.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ukrainos ginkluotųjų pajėgų kontrpuolimo sėkmė gali priversti Kiniją rinktis: arba sustiprinti Rusiją mirtinais ginklais, arba, priešingai, tam tikromis sąlygomis nutraukti santykius su Kremliumi, o tai susilpnintų Rusijos armiją.

Apie tai rašo „Amerikos balsas“ (rus. „Голос Америки“), remdamasis analitikų nuomone. 

Taip Džordžtauno universiteto profesorius Dennisas Craigas Wilderis pareiškė, kad sėkmingas Ukrainos kariuomenės kontrpuolimas pastatys Pekiną į sunkią padėtį. 

„Jei puolimas pasiteisins ir ukrainiečiai sėkmingai prasiskverbs į okupuotas teritorijas ar net už jų ribų, į Rusijos teritoriją, tuomet Kinija susidurs su dilema: viena Pekino pusė sakys, kad reikia labiau remti Putiną, kad reikia kirsti sieną ir aprūpinti Putiną mirtinais ginklais. Kita pusė Pekine sakytų, kad geriau rasti būdą, kaip greitai susitarti, kad Putinas nebūtų sunaikintas“, - sakė analitikas.

 

Kartu ekspertas pažymi, kad Rusijos galimas branduolinio ginklo panaudojimas yra absoliučiai nepriimtinas Kinijos pusei, ką ji ne kartą pakartojo: „Jei Kremlius tai padarys, Kinija iš karto atsiribos nuo Rusijos“. Jei Kremlius nuspręs panaudoti branduolinį ginklą, tai reikš santykių su Kinija nutraukimą, nes Pekinas neketina dalyvauti branduoliniame kare prieš Vakarus. 

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(102)
(1)
(101)

Komentarai ()