„Tai didžiulis smūgis.“ Ukraina stabdo Vakarų šalių ginklų tiekimą  (2)

Gitanas Nausėda: Vakarų šalių ginklų tiekimą stabdo korupcija Ukrainoje.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Korupcija Ukrainoje daro didelę įtaką Vakarų šalims, kai jos priima sprendimus dėl ginklų tiekimo Kyjivui.

Kaip pranešė Censor.NET, remdamasis „Europos Tiesa“, tai pareiškė Lietuvos prezidentas Gitanas Nausėda.

„Tai didžiulis smūgis. Vakarų šalių ginklų tiekimą stabdo pati Ukraina. Tai labai svarbi priežastis. Kadangi tos valstybės, kurios teikia paramą Ukrainai, yra demokratinės valstybės, reiškia, jos turi paisyti ir savo visuomenių nuotaikų, ir rinkėjų nuomonės“, – sakė šalies vadovas.

„Įsivaizduokite, kad rinkėjai vienoje ar kitoje valstybėje mato, kad yra labai ryškūs korupcijos skandalai tokioje valstybėje, į kurią yra nukreipta parama. Tai suduoda didžiulį smūgį tos valstybės reputacijai“, – pridūrė jis.

Nausėda savo komentarus išsakė po to, kai Ukrainos prezidentas Volodymyras Zelenskis sekmadienį nusprendė gynybos ministrą Oleksijų Reznikovą pakeisti Rustemu Umerovu, kuris nuo praėjusių metų vadovauja Valstybės turto fondui.

 

Nors Zelenskis savo pareiškime neminėjo korupcijos, Ukrainos gynybos ministerija neseniai pradėjo tyrimus dėl piktnaudžiavimo ir kyšininkavimo ginklų pirkimo metu.

Tačiau Nausėda tvirtino nemanantis, kad dėl to vėluoja amerikietiški naikintuvai F-16.

„Kartais atvejai yra susiję ir su tuo, kad vienas dalykas yra priimti sprendimą, kitas dalykas yra šį sprendimą įgyvendinti“, – sakė Lietuvos prezidentas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(15)
(10)
(5)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai (2)

Susijusios žymos: