„Galiu tai tvirtinti 100%.“ Skelbiamas visiškai slaptas karo tikslas  ()

Portnikovas įvardijo tikrąjį Putino tikslą šiandieniniame kare prieš Ukrainą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Pagrindinis V. Putino tikslas šiandieniniame kare yra ne užgrobti teritorijas, o išvalyti Ukrainą ir Rusiją nuo nelojalių gyventojų, pareiškė Vitalijus Portnikovas.

Šiandien Putinas valo Rusiją nuo totorių, čečėnų, tuvinų, buriatų, kabardų, balkarų, t. y. visų, kurie teoriškai galėtų galvoti apie savo nacionalines teises, kalbas ir tapatybę. Daugelis tautų, nepaisant brutalios tautinio orumo žeminimo politikos, kurią rusai šiuose kraštuose vykdė šimtmečius, vis dar išlaiko savo tapatybę. O dabar visiškai akivaizdu, kad Kremlius nusprendė jas ne tik rusifikuoti, bet ir tiesiog likviduoti.

Tokią nuomonę ukrainiečių žurnalistas Vitalijus Portnikovas išsakė pokalbyje su Rusijos opozicijos aktyvistu Marku Feiginu, kurio įrašą galima peržiūrėti „YouTube“ kanale „FEIGIN LIVE“.

Ekspertas pasakojo, kad neseniai, nagrinėdamas mirtingumo pagal Rusijos regionus lentelę, pamatė tokį vaizdą: nacionalinėse respublikose mirčių skaičius daug didesnis nei Rusijos regionuose, o Rusijos regionuose – didesnis nei Maskvoje. Tiesą sakant, Maskvoje aukų beveik visai nėra.

V. Putinas puikiai supranta, kad jam reikia išlaikyti stabilumą sostinėje. Jis taip pat turi išspręsti nacionalinį klausimą, nes jei karas tęsis dar kelerius metus, Rusija iš esmės pateks į precedento neturinčią nacionalinio tyrumo situaciją, sakė analitikas.

 

Rusijos lyderis vykdo etninį valymą pirmiausia siekdamas sustiprinti valstybės aparatą. O išvalyti regionai palaipsniui bus užpildyti ukrainiečiais iš okupuotų teritorijų. Jie vėl bus siunčiami į tolimus Rusijos regionus.

„Karas prieš Ukrainą yra karas, kuriuo siekiama sunaikinti nerusiškas Rusijos tautas, tai tvirtinu visiškai užtikrintai. 100%.“, - sakė Portnikovas.

Dabartinė užduotis (kadangi V. Putinas įsitikino Ukrainos gyventojų nelojalumu) – išvalyti Ukrainos teritoriją nuo nelojalių gyventojų jau užgrobtose teritorijose. „Ir, beje, raketų smūgiai kritinei infrastruktūrai, bandymas paversti teritorijas negyvenamomis teritorijomis – visa tai taip pat turėtų lemti tai, kad didžioji dalis šiuolaikinės Ukrainos gyventojų paliks savo gimtąjį kraštą. Tiesiog po truputį stumti juos iš rytų į centrą, iš centro į vakarus, iš vakarų į pasienį. Ir galiausiai, sistemingai naikinant infrastruktūrą, paversti teritoriją negyvenama, ją okupuoti ir apgyvendinti lojaliais gyventojais“, - aiškino Portnikovas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(15)
(8)
(7)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()

Susijusios žymos: