Tai rimta. WP skelbia, kas nutiko Pietuose  (0)

Rusijos armija mokosi iš savo klaidų.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Okupantai jau kelis mėnesius įsikasinėjo, kad kuo ilgiau užtęstų Ukrainos ginkluotųjų pajėgų puolimą. Jie tikisi, kad Vakarų entuziazmas išblės, todėl yra pasirengę dideliems nuostoliams.

Po tris mėnesius trukusio kontrpuolimo Rusijai pavyko iš dalies išlaikyti savo pozicijas dėl praeities klaidų patirties. Apie tai praneša laikraštis „The Washington Post“.

Rusija atstatė sunaikintus dalinius ir į frontą atgabeno naujus. Be to, Rusijos ginkluotosios pajėgos perėjo nuo didelių puolimų prie gynybos stipriai įtvirtintose fronto linijose. Nepaisant didelių nuostolių, Maskva pasirengusi įsitvirtinti ir laukti, kol sumažės Vakarų ryžtas.

Aleksandras Matvijenko mano, kad palyginti gerai organizuota gynyba žymi grįžimą prie senosios Rusijos karinės doktrinos. Tuo pat metu Ukrainos pajėgos sulaukė nedidelės sėkmės bandydamos prasiveržti pro Rusijos pajėgas ir atimti iš jų vadinamąjį sausumos koridorių į okupuotą Krymą.

Rusijos armijos veiksmai Kupjansko kryptimi yra gynybinės strategijos dalis. Žingsnis, kuriuo siekiama neleisti Ukrainos ginkluotosioms pajėgoms visiškai susitelkti pietuose.

Grįžimu prie doktrinos turima omenyje tai, kad okupacinės pajėgos Zaporižioje per metus nepasiekė jokios sėkmės. Vietoj to jie statė ir statė daugiapakopius įtvirtinimus. Laikantis šio požiūrio daugiausia dėmesio skiriama pasirengimui gynybinėms operacijoms, baiminantis puolimo iš Vakarų.

 

„Tokių gynybinių pozicijų rengimas yra tai, ką vadai supranta ir turi galvoje nuo kadetų laikų“, - sakė Dara Masikot, Rusijoje gimusi JAV analitinio centro „Rand Corp.“ karo analitikė.

Daugiausia dėmesio skiriama minavimui. Be to, Rusijos Federacija sustiprino artilerijos dalinius, kurie gali nustatyti taikinius ir atakuoti juos per kelias minutes, teigia autoriai.

Tačiau esama ir Rusijos Federacijos išteklių trūkumo požymių. Privačios žvalgybos bendrovės „Janes“ atstovas Jamesas Randas teigia, kad Rusijos Federacija gali organizuoti atakas būrio lygmeniu: 3 tankai ir kelios dešimtys karių. Tokia strategija, nors ir pagrįsta, gali rodyti išteklių trūkumą.

 

„Jiems labai trūksta šarvuotų transporto priemonių, kurias galima panaudoti“, - sakė J. Randas.

Be to, po įvykių su „Wagner“ Rusijos vadovybėje tebėra akivaizdi sumaištis. Be to, Rusija gali būti pasiruošusi prarasti ištisus dalinius dėl to, kad Vakarai prarastų entuziazmą ir nustotų remti Ukrainą.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(11)
(14)
(-3)

Komentarai (0)