Fantazija ar realybė. Rusija nori gauti dar 4 Tu-160M  ()

Kai kurių šaltinių teigimu, lėktuvuose bus sumontuoti nauji NK-32-02 varikliai ir kiti atnaujinti „konstrukciniai elementai“.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rugsėjo pradžioje Rusijos žiniasklaida, remdamasi Rusijos Federacijos gynybos ministru Sergejumi Šoigu, pranešė, kad iki 2023 metų pabaigos Rusijos oro pajėgos gaus keturis naujus strateginius bombonešius Tu-160M.

Tačiau iš tikrųjų tai gali būti ne naujų orlaivių gamyba, o tam tikras sovietinių lėktuvų modernizavimas. „Defense Express“ pasakoja apie tai, kaip sekasi diegti naujas aviacijos rūšis.

Stebėtojai rašo, kad Rusija planuoja padidinti strateginių raketnešių skaičių iki 20 vienetų, kad suformuotų naują tolimojo nuotolio aviacijos pulką ir dislokuotų jį Tolimuosiuose Rytuose.

Po to planuojama gaminti perspektyvius orlaivius PAK DA, kurių kūrimas tariamai jau baigtas.

Tuo tarpu už skambių Rusijos Federacijos gynybos ministro pareiškimų gali slypėti visiškai nereikšmingas keturių esamų lėktuvų Tu-160 pristatymas, kuris bus tam tikra modernizacija. Visų pirma, Vakarų apžvalgininkai iš „The Military Balance“ atkreipia dėmesį į tai, kad Rusija šiuo metu turi 16 Tu-160 tipo vienetų, o norint pasiekti 20 vienetų, pakanka pradėti eksploatuoti jau paruoštus orlaivius.

 

Kalbant apie modernizavimą, pasak Rusijos šaltinių, Tu-160M ​​turės naujus NK-32-02 variklius ir kitus „atskirus konstrukcinius elementus“. Nors anksčiau buvo kalbama, kad lėktuvai bus aprūpinti radikaliai atnaujinta borto elektronika.

Be to, modernizuoto Tu-160 resursas bus toks pat kaip ir senų lėktuvų, kurie buvo surinkti iš sovietmečio ruošinių.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(5)
(5)
(0)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()