Netikėta žinia. Rusijos neonaciai iš „Rusič“ atsisako pulti Ukrainą  ()

Rusijos įsibrovėliai pripažįsta HIMARS pranašumus ir atsisako eiti į puolimą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Karo studijų instituto (ISW) ataskaitoje išvardytos problemos, su kuriomis susiduria Rusijos ginkluotosios pajėgos fronto linijoje.

Visų pirma rusų kariai į pozicijas varomi nešarvuotomis mašinomis, o tada sužeistieji ir žuvusieji neevakuojami. Tai „demotyvuoja“ rusus, kurie, be to, turi problemų su komunikacija ir artilerija.

Tuo tarpu Ukrainos gynybos pajėgos pamažu žengia į priekį dviejose fronto atkarpose  prie Robotynės Zaporižios srityje ir prie Kliščiivkos Donecko srityje.

Analitikai nurodo samdinių iš neonacių formacijos „Rusič“, kovojančios kaip Rusijos ginkluotųjų pajėgų dalis, skundus. Samdiniai paskelbė skundų prieš Rusijos vadovybę sąrašą. Sąrašą sudaro 11 punktų, kuriuose išvardijamos problemos fronto linijoje.

Rusai nurodo, kad sužeistieji iš mūšio lauko nepaimami. Jų nuomone, šį reikalą turėtų tvarkyti medicinos darbuotojai, kurie, kita vertus, yra saugūs ir neskuba į mūšio liniją. Tuo tarpu sužeistieji, kaip ir žuvusieji, kelias dienas guli fronto zonoje. Anot neonacių, tai „demotyvuoja juos kovoti“ ir rusai atsisako eiti į frontą.

Be to, gabenimas į „pirmąją liniją“ vyksta nešarvuotomis mašinomis, pavyzdžiui, vadinamaisiais „batalais“.

Samdiniai paminėjo ir daugybę kitų problemų, trukdančių rusams kautis:

  • bendravimo trūkumas;
  • nepakankamas žvalgybinių bepiločių orlaivių „Orlan-30“ skaičius;
  • silpna kova prieš bateriją – rusiškų ginklų nuotolis yra mažesnis nei ukrainiečių;
  • Priešlėktuvinių raketų sistema „Tornado-S“ nėra atspari EW (elektoninio karo) priemonėms, kita vertus, pripažįstama, kad HIMARS tokios problemos neturi;
  • gydytojams neužtenka savanorių atvežtų vaistų.

 

Tačiau analitikai perspėja, kad samdinių iš „Rusič“ skundai neturėtų būti taikomi visiems Rusijos ginkluotųjų pajėgų daliniams fronte. Nurodoma, kad tai nedidelis darinys, galintis turėti atskirų problemų.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(44)
(6)
(38)

Komentarai ()