Artėja sprogstami įvykiai. Pulkininkas skelbia intriguojantį anonsą  (1)

Ukrainos specialiosios tarnybos daro viską, kad priešas bijotų net savo žemėje.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Kasdien didėja likviduojamų karinių objektų ir Rusijos okupacinės kariuomenės vadų sąrašas. Ukrainos specialiosios tarnybos daro viską, kad priešas bijotų net savo žemėje.

Pagrindinis žvalgybos direktoratas ir SBU intriguoja šio rudens planais, o mūšio lauke pasirodo vis daugiau Ukrainoje pagamintų ginklų. Karo analitikas, instruktorius pilotas ir Ukrainos ginkluotųjų pajėgų atsargos pulkininkas Romanas Svitanas „24 kanalui“ analizavo, kaip intensyviai gali vystytis įvykiai.

Rusai turi ruoštis

Pagrindinis Ukrainos žvalgybos direktoratas pareiškė, kad jau yra nustatytas aiškus teisėtų karinių objektų Rusijoje ir laikinai okupuotose teritorijose, kuriuos būtina sunaikinti, sąrašas.

Svitanas mano, kad tai bus ir su karine pramone susijusios įmonės, kurios buvo sukurtos Sovietų Sąjungos laikais, nes rusai naujų praktiškai nestatė. Tačiau Ukrainos specialiųjų tarnybų darbo rezultatai jau matomi.

Neseniai Ukrainos saugumo tarnyba pademonstravo drono „Morok“ darbą, jis gali nuskristi iki 800 kilometrų. Kadangi koviniai bandymai dažniausiai vyksta prieš paskelbiant tokią informaciją, Svitanas užsiminė, kad šis dronas jau buvo panaudotas misijose prieš Rusijos karinius taikinius.

„Tai gana rimtas objektas, matyt, surinktas iš europietiškų ar amerikietiškų dalių. Įrenginys yra tikrai rimtas. O 800 kilometrų yra toli už Maskvos“, – pažymėjo karo analitikas.

Kada Ukraina gali gauti ATACMS?

 

Pasirodė informacija, kad tolimojo nuotolio raketos ATACMS atsiras kitame karinės pagalbos pakete, kurį ruošia Jungtinės Amerikos Valstijos. Raketų nuotolis yra iki 300 kilometrų, o kovinės galvutės svoris – 225 kilogramai. Raketa bus rimtas smūgis Rusijos užnugario konstrukcijoms. Svitanas mano, kad pats perkėlimas įvyks iki metų pabaigos.

Frontas

Rusai dabar jaučia sviedinių trūkumą. Jie gali pagaminti daugiausiai iki 2 milijonų sviedinių per metus, o tai yra daugiau nei 5000 per dieną. Tačiau jiems reikia mažiausiai 50 000 sviedinių per dieną, kad galėtų atlikti užduotis senais sovietiniais metodais, kaip buvo anksčiau.

 

Tiesą sakant, rusai šiandien dirba ant ratų, todėl jie nori rasti papildomų būdų, kaip tiekti sviedinius, ypač bendradarbiauti su KLDR. Taigi rusai gali šiek tiek pakeisti taktiką – pereiti nuo susitelkimo į sviedinių kiekį į kokybės gerinimo veiklą, tačiau tam reikia dirbti daug skrupulingiau, reikia labiau apmokytų specialistų ir žvalgybos pareigūnų.

„Tačiau tai nėra taktikos pakeitimas kariniu požiūriu, tai priverstinis žingsnis dėl sviedinių trūkumo“, – pažymėjo karo ekspertas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(27)
(1)
(26)

Komentarai (1)

Susijusios žymos: