„Naikina tankus ir kareivius.“ Pasirodė „Ežiukas“. Rusija siunčia dar neregėtą ginklą  ()

Okupantai dėl lėšų stygiaus gaus vieną drono kopiją.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusijos specialiosios pajėgos gaus antžeminį droną „Ežiukas“, galintį sunaikinti šarvuočius ir gyvąją jėgą. Tai praneša Rusijos agentūra TASS.

Sausumos droną Rusijos specialiosioms pajėgoms kovos zonoje Ukrainoje planuojama išsiųsti jau šią savaitę. Tačiau, anot įrangą sukūrusio „Spektr Engineering Design Bureau“ vykdomojo direktoriaus Andrejaus Bratenkovo, kūrėjai dabar gali perduoti tik vieną droną.

„Kol kas kalbame apie vieną antžeminio drono kopiją, nes mūsų projektavimo biuras visus darbus atlieka savo lėšomis ir kuklių aukų lėšomis“, – sakė jis.

Kas žinoma apie Rusijos droną „Ežiukas“

2023 m. kovą buvo paskelbta, kad Rusija sukūrė antžeminį droną, skirtą kovai su tankais „Ežiukas“. Tuo metu projektavimo biuro „Spektr Engineering“ vykdomasis direktorius Andrejus Bratenkovas paskelbė, kad buvo sukurtas pigiausias įmanomas bepilotis orlaivis priešo šarvuočiams ir gyvajai jėgai sunaikinti. Jis neslėpė, kad sukurti droną inžinierius „įkvėpė“ Europoje naudojami panašūs įrangos modeliai.

„Ežiukas“ sukurtas tam, kad pablogėjus kovinei situacijai kariai galėtų iš apkaso į priešą paleisti transporto priemonę, kuri pristatytų priešui miną. Arba amuniciją pristatyti po priešo šarvuočių „pilvu“, nes tai yra labiausiai pažeidžiama vieta“, – patikslino Bratenkovas.

 

Naujasis rusiškas dronas buvo sukurtas ant ratinės, o ne vikšrinės platformos, siekiant sutaupyti. „Ežiuko“ kūrėjai taip pat abejojo, kad vikšrinė platforma kovos sąlygomis galėtų susidoroti su pravažumu ir nuolaužomis. Norint to išvengti, reikėjo papildyti įrangą grunto priedais, dėl to jos savikaina kelis kartus padidėtų.

Taip pat kūrėjai teigia, kad naujasis dronas turėtų atlikti priešo šaudymo taškų provokavimo funkciją. Ateityje droną planuojama modernizuoti: ant jo uždėti nedidelę reaktyviosios salvės ugnies sistemą, naudojant perspektyvią amuniciją.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(1)
(11)
(-10)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()