Pavojinga žinia. Rusai pradeda didžiulį puolimą  (2)

Rusai žengia į priekį Serebrianskio miško rajone.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusai nuo 2023 m. sausio mėn. bando žengti Kupjansko-Lymano kryptimi, o Ukrainos kariškiai juos stabdo. Šiuo metu okupantams itin svarbu užimti Serebrianskio mišką Luhansko srityje, kad galėtų tai pateikti kaip dar vieną pergalę.

Apie tai karo analitikas, buvęs Ukrainos saugumo tarnybos karininkas Ivanas Stupakas papasakojo interviu Karolinai Ašion, kurį galima peržiūrėti „YouTube“ kanale „Aleksej Gončarenko“.

Pasak eksperto, rusai siekia konkrečių tikslų. Pirma, jiems reikia kokios nors pergalės, nes nuo gegužės mėnesio jie neturi jokių laimėjimų. „Jie paskelbė Bachmutą kaip savo pergalę, bet aš matau, kad jie negalėjo to praleisti per savo visuomenę kaip „ura, mes paėmėme Bachmutą“, nes viską sugadino istorija su Prigožinu, jis viską visiškai sulygino su savo maištu“, - sakė I. Stupakas.

Taigi pirmasis rusų tikslas – iškovoti kokią nors didelę pergalę, padaryti didelį proveržį, nes jiems reikia atsiskaityti viršininkams.

Antra, puolimas Serebrianskio miško rajone gali priversti Ukrainos ginkluotųjų pajėgų Generalinį štabą nuolat nervintis dėl to, kad ten vyksta puolimas. Dėl to kai kurie Ukrainos daliniai ir technika gali būti perdislokuoti iš pietų į rytus. „Ir tada gali būti, kad Rytuose mes sustabdysime rusus, bet Pietuose dėl to negalėsime žengti į priekį“, - aiškino karo analitikas. – „Susidarys aklavietė. Ir tada iš karto bus rusų pasiūlymas: „Tai kaip, gal derimės?

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(4)
(19)
(-15)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai (2)

Susijusios žymos: