Atsižvelgiant į didelius nuostolius. Putinas iš Šiaurės Korėjos gali gauti ne tik ginklų  ()

Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas tikriausiai siekia, kad Šiaurės Korėjos kariai būtų dislokuoti prie sienos su Ukraina.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2023-09-13 Atsižvelgiant į didelius nuostolius. Putinas iš Šiaurės Korėjos gali gauti ne tik ginklų  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Šiaurės Korėjos specialistas Song Yun Lee „Sky News“ pakomentavo Šiaurės Korėjos diktatoriaus Kim Jong-uno vizitą rusijoje ir tai, ko iš šio bendravimo nori Rusija.

Ekspertas mano, kad Putinas ketina gauti sviedinių iš Šiaurės Korėjos. Ir žmonių, kurie galėtų būti dislokuoti pasienio zonoje. Tiesa, Rusijos pusėje, net jei ir šalia Ukrainos. Tiesa, Song Yun Lee neatmeta, kad Putinas gali pagalvoti apie Šiaurės Korėjos karių (matyt, „savanorių“) siuntimą į Ukrainą. „Dabar Rusijai reikia daugiau darbo jėgos, atsižvelgiant į didelius nuostolius ir aukas“, – sakė Song Yun Lee.

Ekspertas taip pat atkreipė dėmesį į tai, kad Rusija vis dar neišsiuntė visų Šiaurės Korėjos darbininkų nors pasirašė JT rezoliuciją, įpareigojančią tai padaryti. Tūkstančiai Šiaurės Korėjos piliečių dabar gyvena Rusijos teritorijoje.

 

Song Yun Lee teigimu, Šiaurės Korėjos valdžia nerodo didelės pagarbos žmonių gyvybėms. „Taigi tokio pobūdžio derybose tarp jų yra utilitarinis, pragmatiškas aspektas“, – pažymėjo ekspertas.

Song Yun Lee pabrėžė, kad Pchenjanas turi įspūdingų ginklų atsargų, kurios galėtų būti perduotos Maskvai. Savo ruožtu Kim Jong-unas, pasak eksperto, siekia iš Rusijos gauti pažangių karinių technologijų. „Kalbant apie karinę galią, Šiaurės Korėja nėra juokas“, – sakė Song Yun Lee.

(2)
(13)
(-11)

Komentarai ()