Smūgis Lukašenkai. Skelbiama, ko pareikalavo Europos Parlamentas  (1)

Europos Parlamentas priėmė rezoliuciją „Dėl santykių su Baltarusija“.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2023-09-14 Smūgis Lukašenkai. Skelbiama, ko pareikalavo Europos Parlamentas  (1)

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Europos Parlamentas pripažino, kad Baltarusijos diktatorius Aleksandras Lukašenka dalyvauja kare prieš Ukrainą kartu su Vladiriru Putinu ir paragino Tarptautinį baudžiamąjį teismą išduoti jo arešto orderį.

Europos Parlamentas priėmė rezoliuciją „Dėl santykių su Baltarusija“.

Rezoliucijoje primenamas visas Baltarusijos režimo nusikaltimų sąrašas, pradedant nuo neapykantos kurstymo ir dalyvavimo Rusijos antiukraininėje propagandoje iki tiesioginės paramos Rusijos armijai, įskaitant leidimą pulti Ukrainą iš Baltarusijos teritorijos ir tiesioginį amunicijos bei karinės įrangos tiekimą.

Lukašenkos režimas turi būti patrauktas atsakomybėn už bendrininkavimą vykdant agresijos nusikaltimą, karo nusikaltimus, nusikaltimus žmoniškumui ir genocido nusikaltimą, įvykdytą prieš Ukrainą“, – sakoma dokumente.

ES valstybės narės raginamos ieškoti teisėtų būdų areštuoti Baltarusijos vadovybės ir susijusių įmonių finansinį turtą, siekiant, jei įmanoma, nukreipti jį į Ukrainos atkūrimą.

 

Atskiras nutarimo skyrius skirtas nusikalstamai daugiau nei 2150 vaikų gabenimo iš Ukrainos į Baltarusiją veiklai. Europos Parlamentas laiko Lukašenką atsakingu už šiuos karo nusikaltimus, taip pat Vladimirą Putiną ir Mariją Lvovą-Belovą, ir ragina TBT išduoti panašų tarptautinį orderį Lukašenkos areštui.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(239)
(7)
(232)

Komentarai (1)